Un total de 16 productors, allotjaments, restaurants i entitats de la Selva participen a Benvinguts a Pagès

Consell Comarcal de la Selva

Un total de 16 establiments de la comarca de la Selva s’han sumat a la tercera edició de Benvinguts a Pagès, que se celebrarà el 9 i 10 de juny a tot Catalunya. Aquesta activitat consisteix en un cap de setmana en què explotacions agràries i ramaderes obren les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors.

A més, els restaurants ofereixen menús ‘Benvinguts a Pagès’ amb productes de proximitat, els allotjaments disposen d’ofertes especials i diverses entitats realitzen activitats vinculades amb la terra, el producte i la natura.

La presentació d’aquesta iniciativa s’ha fet aquest dijous al migdia a l’espai El Rebost de Can Moragues i ha comptat amb la participació d’alguns dels establiments que participaran en l’edició d’enguany. En el transcurs de la seva intervenció el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat: «És una iniciativa que ens permet, a tots, redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa. Per això, des del Consell vam veure amb molt bons ulls sumar-nos a aquesta iniciativa a través del projecte Localitza».

En els parlaments també hi ha intervingut el conseller de Turisme, Quim Vivas, que ha destacat la bona tasca que s’està duent a terme des de l’ens comarcal, concretament des del projecte Localitza que va néixer amb l’objectiu clar de connectar els productes agroalimentaris i el turisme de la comarca de la Selva. En aquest sentit, Vivas ha assenyalat que des del projecte Localitza – Productes de la Selva del Consell Productes de la Selva del Consell Comarcal de la Selva se seguirà treballant durant tot l’any en la línia de Benvinguts a Pagès, donant a conèixer els productes i els productors de la comarca i promovent el contacte entre el turisme i el sector agroalimentari.

Consell Comarcal de la Selva

Cinc explotacions agràries

A la Selva es podran visitar cinc explotacions agràries: Can Moragues (horta, salses i melmelades a Riudarenes), Espai Can Mir (viver de plantes aromàtiques, ornamentals i culinàries a Riudarenes), Granja el Provençal (formatges i làctics, Riudellots de la Selva), Granja Mas Bes (làctics i carn de vedella a Vilobí d’Onyar) i J&M Pagesos (horta i vinya a Blanes).

Les visites guiades a les explotacions agràries són gratuïtes, comencen a cada hora en punt i, després del recorregut, s’ofereix un petit tast amb els productes que cultiven o elaboren. A més hi hauran espais de venda directa per tal que els visitants puguin adquirir aquests productes.

Així mateix, tres restaurants han preparat menús “Benvinguts a Pagès”, que incorporen productes de proximitat com el salsafí de la Selva, la poma de Vilobí, la gamba de Blanes, la mel d’Anglès o l’avellana de Brunyola. Són l’Hostal Bonaterra (Maçanet de la Selva), el Restaurant l’Aliança 1919 (Anglès) i el Restaurant la Crosa (Vilobí d’Onyar).

D’altra banda un total de sis allotjaments de la comarca ofereixen descomptes o algun paquet especial (cistella de productes locals, visita a l’hort o la granja, esmorzar km 0…) per pernoctar durant els dies de Benvinguts a Pagès. Aquests són són l’Hotel Balneari Vichy Catalán (Caldes de Malavella), l’Hotel Pinxo (Santa Coloma de Farners), Mas Salom Turisme Rural (Caldes de Malavella), Masia el Buxaus (Arbúcies), Turisme rural Mas Romeu (Arbúcies) i el Vilar Rural de Sant Hilari (Sant Hilari Sacalm).

Finalment cal destacar dues activitats complementàries organitzades per altres tipus d’entitats. La Selvaseria (Vidreres) organitza (diumenge, d’11h a 18 h) una visita a l’obrador de cervesa artesana i al camp de cultius experimentals de salsafí que es conreen al costat de Can Gruart. Així mateix, el Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva realitza visites comentades per les instal•lacions del museu el dissabte 9 de juny (12 h) i diumenge 10 de juny (12 h).