Hostalric fa avui un Consell de Poble relacionat amb els pressupostos participatius de 2012

Avui a les 20 hores se celebrarà a Hostalric el Consell de Poble, al Centre Cultural Serafí Pitarra. En aquest Consell de Poble, la comissió permanent dels pressupostos participatius presentarà les propostes que, provisionalment, han estat acceptades i que, per tant, seran sotmeses en el futur a votació. En aquest cas, les persones que les hagin presentat tindran la possibilitat de defensar-les públicament.

 

Des del consistori es recalca que és molt important la participació de tothom en aquest Consell de Poble, però ho és especialment en el cas dels veïns que han fet propostes perquè tindran l’oportunitat d’explicar-les i defensar-les públicament. En aquesta segona convocatòria del Consell de Poble, tots els assistents hauran d’acreditar-se a l’entrada, de manera que es pugui elaborar un cens dels pressupostos participatius amb finalitats estadístiques, que permeti millorar el procés de cara al futur.
Després del Consell de Poble d’avui dilluns 2 de juliol, la Comissió elaborarà una butlleta de votació amb totes les propostes que han estat acceptades i es farà arribar a totes les cases de la vila.

L’Ajuntament d’Hostalric ha destinat una partida de 25.000 euros en el pressupost 2012 per a les propostes ciutadanes que arribin i que facin referència a iniciatives de millora a la zona esportiva, joventut i cultura i a l’arranjament de la via pública. La figura del pressupost participatiu permet que sigui la gent qui, directament, triï com vol gastar part dels diners dels què disposa l’Ajuntament, mitjançant l’aportació de propostes i votant-les.

Pel que fa les propostes que hagin estat desestimades per motius com que el seu cost superava la partida pressupostària prevista o perquè ja estava inclosa en algun projecte que l’Ajuntament té previst dur a terme, les persones que les hagin proposat podran sol•licitar a la comissió permanent quins han estat els motius que les han fet desestimar. Val a dir que, en alguns casos, les propostes eren poc concretes, de manera que no ha estat possible realitzar una quantificació econòmica. Totes les propostes desestimades podran ser modificades pels seus autors durant el Consell de Poble per obrir la possibilitat de que siguin acceptades.