El ple de Pineda va aprovar el Pla de Mobilitat Urbana

Ajuntament de Pineda de Mar

El Ple de l’Ajuntament de Pineda de Mar, celebrat el passat dijous, va aprovar inicialment el Pla de Mobilitat Urbana de Pineda, amb els vots a favor del govern del PSC i dels grups de l’oposició del PP, CiU i ERC-Junts per Pineda mentre que 100xCent s’ha abstingut.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, va afirmar en el Ple que el Pla de Mobilitat és un document realitzat per l’empresa La Vola, però ha destacat que s’ha treballat els últims dos anys amb la participació de la ciutadania. El Pla contempla 55 actuacions estratègiques en matèria de mobilitat sobre la circulació, els vehicles, els vianants, el transport públic i l’aparcament, entre d’altres.

Així, el Pla proposa la millora de la connexió entre Pineda centre i el sector de Poblenou, la creació de ‘zones 30’ de circulació, carrils bici, la creació d’itineraris escolars segurs i propostes sobre el sentit de la circulació de carrers i els eixos viaris principals. El Pla també proposa aparcaments soterrats i noves zones verdes, a més de les zones blaves ja existents. L’alcalde pinedenc, Xavier Amor, ha dit que el Pla de Mobilitat, d’obligat compliment per als municipis de més de vint mil habitants, ara per ara marca el camí a seguir ja que contempla una planificació molt valenta i amb una inversió important.

La majoria dels grups de l’oposició s’han mostrat a favor del Pla de Mobilitat Urbana. El regidor i portaveu del PP, Xavier Zarco, ha dit que Pineda té feina per fer en matèria de mobilitat i ha citat com a prioritat la cruïlla de la plaça del Rei amb l’Avinguda Montserrat, cap a les Creus i la N-II. Zarco ha afegit que el Pla és una bona eina de planificació per a la mobilitat al municipi.

Per la seva part, el regidor i portaveu de CiU, Guillem Mateo, ha dit que el Pla de Mobilitat està molt ben elaborat, però ha demanat un calendari per portar-lo a la pràctica. Tot i això, Mateo ha afegit que no és senzill perquè cal recursos que ara no hi són i cal marcar quines actuacions són prioritàries i consensuar-les amb el govern. Mateo s’ha referit a la connexió Pineda centre amb Poblenou i l’accés a les Creus com a dues prioritats.

El regidor d’ERC-Junts per Pineda, Pere Aragonès, ha dit que el Pla de Mobilitat Urbana de Pineda és un catàleg molt correcte d’actuacions a realitzar. Aragonès ha donat la xifra de 18 milions d’euros que costarien les actuacions previstes i ha dit que al ritme d’inversions actual es tardarien uns 30 anys en veure completat el Pla de Mobilitat. Aragonès ha demanat, en el context actual,  prioritzar i establir un calendari.

El regidor i portaveu de 100xCent Pineda, Salvador Llorens, ha manifestat la seva abstenció en la votació dient que el Pla és un llistat d’intencions. És la teoria i una altra cosa és la pràctica, ha afegit Llorens, que ha posat com a exemple el Pla General Urbanístic que s’ha hagut d’anar modificant a mesura que s’hi ha anat trobant erros, ha dit Salvador Llorens.

Altres acords del Ple

El ple també ha aprovat la modificació del conveni de delegació de competències al Consell Comarcal en matèria de recollida, atenció i acollida d’animals domèstics abandonats. El ple també ha acordat l’aprovació inicial de la derogació dels reglaments del Consell Municipal de Turisme i del Consell Municipal de Comerç de Pineda. El ple ha autoritzat la modificació de les condicions de finançament sol·licitades per l’empresa concessionària de l’explotació del complex esportiu de Can Xaubet. El Ple també ha tractat la concessió administrativa, per convocatòria de procediment obert, de serveis de temporada de quiosc-bar, en el domini públic determinat al Pla d’usos de la platja de Pineda.

Els acords d’urgència i el torn obert de paraules han tancat la sessió. El Ple ordinari del mes de juny de l’Ajuntament de Pineda ha durat dues hores i ha estat retransmès per Ràdio Pineda.

Text: Radio Pineda