Hostalric va celebrar el Fòrum d’Empresaris a la nova Domus Sent Soví

Segons l’alcalde d’Hostalric, la Domus Sent Soví serà el motor de l’economia local

L’Auditori de la Domus Senti Soví ha estat l’escenari del Fòrum d’Empresaris 2012, que va aplegar ahir nombrosos empresaris i comerciants de la vila que van escoltar de primera mà les respostes dels tècnics del Consell Comarcal de la Selva a les propostes que ells mateixos havien fet arribar a l’Ajuntament d’Hostalric.

Aquestes propostes fan referència a l’oferta formativa a la que poden accedir en temes d’autogestió de riscos laborals, protecció de dades o les oportunitats de negoci que es creen a partir dels recursos turístics i naturals de la vila.

A la dreta, l’alcalde Josep Frias

I a partir d’ara, entre aquestes propostes hi trobem la Domus Sent Soví, també conegut com Centre Gastronómic d’Hostalric, que vol crear oportunitats de negoci a la vila posicionant Hostalric com a un referent arreu de Catalunya. Segons va manifestar l’alcalde, Josep Frias «em sento orgullós de poder compartir amb vosaltres aquest espai que ha de servir de motor per a l’economia d’Hostalric. Ens permetrà posicionar-nos en els mapes del turisme a Catalunya i ser una bona opció per a la instal·lació d’empreses als nostres polígons i als nostres carrer».

Durant el Fòrum d’Empresaris es van exposar les línies estratègiques de la Domus Sent Soví, que passen per donar a conèixer els paisatges gastronòmics catalans, posar en valor els productes de proximitat i les denominacions d’origen protegides, descobrir la història de la gastronomia catalana, a partir dels receptaris i els productes i impulsar la innovació en els productes agroalimentaris, però també en la seva difusió i en la seva comercialització.

Igualment, també es van explicar les tipologies d’experiències que s’oferiran: l’experiència del descobriment: descobrir, sentir i adquirir els millors productes de Catalunya, veritables joies del nostre patrimoni gastronòmic. L’experiència demostrativa: gaudir i aprendre a través de xerrades sobre gastronomia, presentacions de productes, i preparació de plats en directe. L’experiència activa: experimentar amb els productes de la terra i seguir el seu procés, des de la seva elaboració fins que arriben al plat. I l’experiència gustativa: assaborir el plaer de la cuina de la nostra terra a través de degustacions, tastos i explosions de sabors.

Empreses guardonades

L’Ajuntament d’Hostalric recolza l’activitat empresarial i comercial

En el marc del Fòrum d’Empresaris també es van lliurar els premis Hostalric Empresarial 2012. Els guardonats van ser: 

Premi a la Sostenibilitat per al Restaurant Panxu que fa una aposta forta en els productes de la terra, a més de recuperar antigues receptesi adaptar-se als temps de crisi fent més assequibles les seves propostes.  

Premi a la Innovació per a Mobles Gurdó una empresa que ha lluitat per continuar innovant i sorprenent als seus clients amb respostes creatives i eficients, fent accions a l’estranger per continuar buscant feina i reptes a assolir. 

Premi a la Millor Empresa Consolidada per a Instal·lacions Elèctriques CAT. Els seus inicis es remunten a l’any 1880 i des de llavors no han deixat de créixer, de buscar i donar servei a les noves necessitats dels seus clients. 

Premi al Comerç de Proximitat per a Moon Melus. És un establiment dinàmic amb constants canvis i millores que aconsegueixen transmetre l’entusiasme dels seus propietaris i contagien als seus clients.

El Fòrum d’Empresaris, que ha arribat a la quarta edició, va acabar amb una visita guiada per les instal·lacions de la Domus Sent Soví.