Tossa crea dos zones vermelles d’aparcament gratuït per donar servei al comerç local

Ajuntament de Tossa de Mar

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tossa ha creat les primeres zones vermelles d’aparcament. La campanya, vinculada al Pla d’Enfortiment del Comerç Local que es va presentar a finals de l’any 2017, s’inicia amb la Setmana Santa però es mantindrà durant tot l’any.

En aquests espais hi haurà una limitació horària d’una hora per anar a fer compres als comerços de la vila i fer gestions del dia a dia. D’aquesta manera, s’estimula la rotació de vehicles i s’evita l’estacionament de vehicles a la zona durant dies o setmanes. Aquestes zones estan delimitades per pintura de color vermell i disposen d’un rètol explicatiu en català, castellà i anglès.

En una primera fase, els carrers Bernats i Maria Auxiliadora seran els que es convertiran en estacionament de zona vermella, amb una ocupació de fins a 12 vehicles. L’horari d’aquesta zona serà de dilluns a diumenge de 09:00h a 21:00h. Amb aquest horari es calcula que fins a 132 vehicles al dia podrien estacionar durant una hora.

Mapa de les zones vermelles / Ajuntament de Tossa de Mar

El funcionament de la zona vermella serà molt senzill. Des de la Policia Local es farà entrega gratuïtament d’uns discs horaris que s’hauran de posar al vehicle estacionat amb l’horari d’arribada. A partir d’aquella hora es comptarà 60 minuts que serà el temps autoritzat per aparcar-hi. Cal remarcar que és important el correcte ús de la zona vermella ja que no fer-ho pot comportar una sanció econòmica.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, «l’objectiu és facilitar la compra diària, les gestions a Correus, al banc o recollir una comanda a la zona comercial. No és una alternativa a la zona blava, sinó un complement en els llocs on ja n’hi ha i una manera de tenir espai per aquest tipus de consum en les zones comercials».

 

L’alcaldessa Gisela Saladich recorda que hi ha altres accions que s’estan treballant conjuntament des de l’àrea de Mobilitat amb la Policia local per aquesta temporada 2018, com per exemple “la consolidació total de la zona peatonal al casc antic o el tancament de l’avinguda del Pelegrí a l’alçada de la Casa de Cultura”.