I Jornada de Política Municipal d’Independents de la Selva amb l’objectiu de créixer a Blanes i Lloret

Independents de la Selva

Representants de 16 municipis de la comarca de la Selva van participar ahir a Tossa de Mar a la “I Jornada de política municipal de grups independents de la comarca”, organitzada per Independents de la Selva (ISelva). La presentació de l’acte va anar a càrrec de les alcaldesses de Vilobí d’Onyar i Tossa de Mar, Cristina Mundet i Gisela Saladich respectivament.

En l’acte de clausura el president de la formació i alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va manifestar la clara intenció d’aconseguir la màxima presència i representació d’ISelva als municipis de la comarca.

Segons Garriga, una de les diferències amb els partits «tradicionals» és que «sempre ens diuen que defensen el municipalisme com la millor eina de proximitat amb les ciutadanes i ciutadans. Malauradament això queda sempre només en paraules». En aquest aspecte, Garriga ha afegit que mai cap d’aquests partits ha garantit la solvència econòmica dels municipis. «Sempre estem pendents de les subvencions o del clientelisme polític».

És per això que el president dels Independents ha demanat que «es posin en marxa polítiques de repartiment igualitari de les finances públiques».

Persones plurals i tossudes

Pere Garriga ha definit ISelva com una formació de proximitat amb l’objectiu de solventar les necessitats dels pobles i de la seva gent. «Independents és una formació de persones plurals i tossudes. Provenim de diferents àmbits i idees polítiques, però treballem junts per incidir des del localisme en el territori comú i en el país».

Al llarg de la jornada, l’edifici de La Nau de Tossa s’hi ha fet un seguit de xerrades i col·loquis sobre diferents assumptes que afecten l’àmbit polític municipal com ara, la nova llei de contractes que afecta als Ajuntaments a càrrec de Fernando Antonio Sebastian, secretari de l’Ajuntament de Tossa.

Independents de la Selva

Els avantatges i projectes d’èxit que ja han liderat els independents a la Diputació de Girona i al Consell Comarcal a càrrec de l’alcalde de Sils i vicepresident del Consell, Martí Nogué i David Merino, assessor d’Independents de la Selva o el suport jurídic als associats a càrrec de Alex Serrahima, del despatx Serrahima Advocats.

Representació de municipis assistents a l’acte

Independents de la Selva té representació als municipis de Tossa de Mar, Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Maçanet de la Selva, Sils, Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Breda, Caldes de Malavella i Vilobí d’Onyar. La jornada va comptar amb l’assistencia de polítics de Lloret de Mar, Blanes, Brunyola, Amer, Anglés i Massanes, poblacions en las que Independents de la Selva treballa per tal de constituir llistes electorals de cara a les eleccions municipals de 2019.

Independents de la Selva

Una assistència rellevant la va constituir la presència de l’exalcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que va deixar el càrrec i es va donar de baixa del PSC el passat mes de novembre. Des d’ISelva es considera que seria un important actiu que tornés a la política de la mà de ISelva. Pel que sembla, l’oferiment s’ha realitzat, però per ara es desconeix si Lupiáñez donarà el pas de tornar a la política local.

A les darreres eleccions municipals Independents de la Selva varen aconseguir, 46 regidors, 7 alcaldies, 5 consellers comarcals (que formen part del govern) i una diputada a la Diputació de Girona, Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar. A més varen aconseguir presentar-se a 10 dels 26 municipis de la comarca. Amb aquests resultats es varen posicionar  com la tercera força política.