Treballs de recerca d’un home que va desaparèixer ahir al mar quan es dirigia a Blanes des de Mataró

Ajuntament de Blanes

Efectius de Protecció Civil i Policia Local de Blanes han donat avui suport a la recerca que ha començat aquesta matinada per localitzar un home de 58 anys que ha desaparegut al mar. La recerca l’encapçalen efectius de Salvament Marítim, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil, que estan fent batudes per mar i aire.

A Blanes s’ha fet una exhaustiva inspecció visual des de terra per tot el terme municipal: des de la punta de la Tordera fins a Cala Treumal, incidint especialment en els llocs de difícil accés com ara penya-segats i roques. El desaparegut va sortir el matí d’aquest passat dissabte des de Mataró i tenia previst fer una travessia a bordo d’un kaiac fins a Blanes, on havia d’arribar pels volts de les quatre de la tarda.

El seu germà, que es coordina amb el kaiaquista en aquest tipus de sortides que sol fer habitualment amb l’ajut d’un aplicatiu del mòbil, l’anava seguint des de terra i va perdre contacte. Finalment, ha donat avís de la seva desaparició pels volts de la una de la matinada a Salvament Marítim, activant-se tot el protocol de manera immediata.

El kaiac a bordo del qual viatjava l’home s’ha localitzat 5 milles mar endins a l’alçada de Malgrat de Mar. Una embarcació ha trobat el kaiac i l’ha remolcat fins al port esportiu del Club de Vela Blanes, on efectius dels Mossos d’Esquadra han procedit a endur-se’l per fer una investigació més exhaustiva. A l’interior del kaiac hi havia el telèfon mòbil, la documentació i estris personals del desaparegut.

El familiar del kaiaquista ha explicat que el seu germà és força experimentat en aquets tipus de sortides a la mar. Per això, en aquesta darrera anava perfectament preparat, amb un vestit de neoprè i una armilla, entre d’altres mesures de precaució i seguretat.