Les discoteques de Lloret tancaran abans per evitar aldarulls

Discoteca Colossos de Lloret de Mar / Foto: JFG

L’Ajuntament i les discoteques de Lloret de Mar han arribat a un acord perquè aquests locals tanquin més aviat del que permet la Generalitat. El passat cap de setmana va entrar en vigor una ordre de la Generalitat que permet a tots els locals d’oci nocturn obrir entre 30 i 45 minuts més, però el sector lloretenc considera que tancar més aviat contribuirà a evitar aldarulls.

 

Però, mentre que l’ordre del Govern català diferencia horaris de les nits entre setmana i les del cap de setmana, a Lloret sempre es tancarà a la mateixa. Segons l’acord, les discoteques i sales de festa hauran de parar la música i engegar els llums a dos quarts de sis per començar a evacuar els usuaris, per baixar persianes a les sis en punt. El representant del sector al municipi, Richard Bentham, reconeix que hi perdran diners, però confia en què la mesura contribuirà a evitar problemes al carrer.

La intenció és que aquesta acció, juntament amb la resta de punts de les noves ordenances aprovades per l’Ajuntament, faci que els turistes acabin la festa més aviat i vagin a dormir abans que es provoquin masses al carrer, que alguns cops acaben generant aldarulls i enfrontaments entre uns i altres o amb la policia.

A la resta de Catalunya les discoteques podran obrir fins a tres quarts de sis entre setmana i fins a tres quarts de set els caps de setmana.

L’ordre de la Generalitat també afecta els bars, que a partir d’ara podran tancar a les tres entre setmana i dos quarts de quatre els divendres, dissabtes i vigílies de festius. A més, els bars musicals podran obrir a les dotze del migdia, en lloc de les cinc de la tarda com fins ara. Una normativa que sí que beneficiarà els bars lloretencs. El president del gremi a Lloret, Manel Casademont, rep la notícia amb els braços oberts.

L’Ajuntament està content d’haver arribar a un acord amb el sector, ja que era una de les voluntats de l’equip de Romà Codina després dels aldarulls provocats pels turistes l’estiu passat.

Text: Nova Radio Lloret