Els gossos podran passejar per la platja de Fenals en temporada baixa, segons la nova ordenança

Ajuntament de Lloret de Mar

Els gossos podran passejar per la platja de Fenals ben aviat en temporada baixa. Així ho preveu la nova ordenança de tinença i protecció d’animals, que es va aprovar al ple d’ahir amb la unanimitat de tots els grups.

ICV–EUiA va presentar fa temps una moció per demanar que s’habilités alguna platja per a gossos a la vila i ara veuen el resultat de la demanda. Tot i així, la coalició espera que més endavant s’ampliï a més zones i, a curt termini, espera que es faci una modificació perquè els gossos puguin anar deslligats per la platja.

La nova ordenança, que ha comptat amb la col•laboració de l’Associació Protectora d’Animals Sense Casa (APASC), també presenta sancions més dures per als maltractaments i abandonaments. A més, marca certes normes a complir per poder mantenir en bon estat les colònies de gats ferals i mostra el rebuig de Lloret a acollir esdeveniments que utilitzen animals salvatges. Són alguns dels aspectes que s’han modificat amb la nova ordenança, que renova la del 2004.

Ara comença un període d’exposició pública perquè tothom que ho vulgui pugui presentar al•legacions abans que es faci l’aprovació definitiva.

Text: Nova Ràdio Lloret