Lloret de Mar aprova les ordenances fiscals per al 2017

Nova Ràdio Lloret

Les ordenances fiscals de Lloret per al 2017 es van aprovar la passada setmana en el ple ordinari de l’Ajuntament amb els vots dels partits PdCat, PSC, ERC, ICV, Ciutadans, En Lloret Sí se Puede i el regidor no adscrit. El primer tinent d’alcalde d’hisenda, Albert Robert, va celebrar l’ampli consens en l’aprovació, que ha comptat «amb el suport d’un total de 17 regidors, dels 21 que conformen el Ple Municipal».

Una de les principals novetats és que s’amplia el període de l’hora gratuïta als aparcaments municipals a tot l’any, abans era de 9 mesos i quedava exclòs l’estiu, i una reducció del 50% per les hores següents per als residents. En el cas dels abonaments de l’aparcament de Costa Carbonell i zona esportiva, redueixen els seus preus.

Pel que fa l’IBI, es congela i es manté el gravamen del 0,72% per als particulars. En el cas dels béns de naturalesa rústica (que inclou els terrenys urbanitzables on no s’hagi edificat encara) serà del 0,65€ i també s’aplicarà un gravamen més alt als immobles amb valors cadastrals més alts, que serà del 0,77% per als establiments d’ús comercial amb un valor cadastral mínim de 137.981€, els d’oci i hostaleria amb un valor mínim de 962.232€, els industrials amb un valor mínim de 116.065€ i les oficines amb un valor cadastral mínim de 143.287€.

Quant als guals, s’hi aplicarà un increment en funció de les places d’aparcament per la intensitat de pas.