Arbúcies situarà la nova comissaria de la policia local a dins del nucli urbà

Les dependències de la policia s’ubicaran al centre del poble

La policia local canviarà de seu aquest estiu amb l’objectiu d’oferir un servei més proper i eficient a la gent d’Arbúcies. La nova comissaria serà molt més accessible ja que, a diferència de l’actual equipament, estarà situada al bell mig del nucli urbà, concretament en una de les portes d’entrada de la vila amb un elevat trànsit de vianants i vehicles, i propera als centres educatius i al centre d’atenció primària de la població. El canvi d’emplaçament tindrà un cost zero pel consistori ja que la propera adequació del nou local anirà a càrrec de les brigades municipals.

La nova comissaria estarà situada al carrer Castell en el tram que va entre la Placeta de Can Reus, el carrer Francesc Camprodon i el carrer Germana Assumpta, les principals vies d’Arbúcies. «La comissaria actual al costat del parc de bombers queda amagada i massa lluny per a les consultes de la gent, i això ara canviarà perquè el nou emplaçament és cèntric, estratègic i molt visible, un lloc de pas i de fàcil accés per a tothom», explica l’alcalde, Pere Garriga.

 

«A més –afegeix l’alcalde- és un punt de sortida per arribar fàcilment a tot arreu i això farà la policia més ràpida i eficient en qualsevol dels seus serveis». La situació del nou espai farà també més «visible» la tasca dels agents, així com la percepció de seguretat que puguin tenir els ciutadans.

La policia local d’Arbúcies es va crear fa tres anys i compta amb sis agents, dos caporals i un sergent, un total de nou efectius que vetllen per la seguretat i la mobilitat d’una vila amb més de 6.500 persones, un 27% d’immigració i un territori molt extens atès que el terme municipal és de quasi bé 90 km2. En aquest sentit, l’alcalde reconeix que l’objectiu del govern «és adaptar progressivament aquest cos a la realitat i a les necessitats d’Arbúcies i això implica que en un futur puguem arribar a comptar amb 12 efectius». La policia local és l’únic servei municipal operatiu les 24 hores del dia durant tot l’any.