Inauguració oficial de l’Auditori Municipal de Santa Coloma de Farners

Imatge de l’auditori durant l’acte d’inauguració

El passat dissabte es va fer l’acte d’inauguració de l’Auditori Municipal de Santa Coloma de Farners, que va presidir el conseller de Cultura Ferran Mascarell, el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé i l’alcalde de Santa Coloma i diputat provincial de Cultura, Antoni Solà.

 

En motiu de la inauguració, l’auditori es va omplir per seguir aquesta acte i el concert que van oferir membres de l’Escola de Música Municipal Josep Carbó i músics locals.

El nou equipament es va posar en marxa l’estiu passat amb dues actuacions del cicle «Paraules Nocturnes». Des d’aleshores, l’auditori ha estat l’escenari de diversos concerts de l’Escola Municipal de Música, el concert de Sant Esteve, el concert de Divendres Sant de la Flama de Farners o una cantada de caramelles dels Cantaires de Farners.

Les obres de reconstrucció van tenir un cost d’1.700.000 euros i han estat finançades per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. El nou auditori no té res a veure amb l’anterior ja que la remodelació que s’hi ha fet ha estat total. L’aforament d’aquest espai és de 280 persones, amb sis localitats reservades per a persones minusvàlides. La reforma també ha permès recuperar diversos espais i reubicar-ne d’altres buscant la comoditat dels espectadors i dels professionals que l’utilitzen.

D’esquerra a dreta Ferran Mascarell, AntoniSolà i Jaume Torramadé

Ciutat amb tradició musical

Antoni Solà, va agrair la tasca que han fet tots els professionals que han intervingut en la reconstrucció de l’auditori manifestant que «estem molt orgullosos d’aquest espai que és remarcable pel seu disseny, la bona accessibilitat que hi trobem i, sobretot, l’acústica de la qual musics professionals ens han comentat que és de les millors de les comarques gironines».

L’alcalde va relacionar l’auditori amb la important història i tradició musical que té Santa Coloma manifestant que «hem tingut i tenim destacats músics com els que ha donat la família Alsina o Josep Carbó. L’Escola de Música Municipal, amb 25 anys d’activitat, està fent una gran tasca en la formació de músics i es mereixen un equipament com aquest que estem inaugurant».

Pel que fa a la programació, Solà va anunciar que «volem exercir de capital cultural amb una destacada programació estable. A més, fa quatre anys vam inaugurar la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli, ara l’Auditori, el mes de juny inaugurarem la Casa de la Paraula i després la nova seu de l’Arxiu Comarcal. Volem apropar la cultura a la gent perquè puguin gaudir d’un contingut humanistic que ens permetrà viure amb més plenitud».

Per la seva banda, Ferran Mascarell va afirmar que «apostes com aquest auditori són el resultat de l’esforç fet per l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, que amb els diners dels ciutadans, hem pogut aconseguir un equipament que ens aboca cap a un país més culte que ens permetrà afrontar el futur amb garanties». Mascarell va afegir que «ser cultes, innovadors, creadors o amb esperit de progrés són valors que ens donen fortalesa. Aquesta inauguració té un valor enorme en uns moments de dificultats que espero siguem capaços de superar-les amb l’esforç col•lectiu».

 Fotos: Diputació de Girona