Finalitza a Breda el procés de pressupostos participatius 2017

Ajuntament de Breda

El passat dissabte, 29 de juliol, ha finalitzat el procés de pressupostos participatius pel qual l’Ajuntament de Breda destinarà una partida de 10.000 euros del pressupost d’enguany a accions triades per la ciutadania.

Així, després de l’acte d’obertura d’urna, escrutini i proclamació de les propostes guanyadores celebrat aquest dissabte al Centre Cultural ‘Els Forns’, la proposta guanyadora ha estat la rehabilitació del pont de la Font de la Pintoresca, amb 79 vots. La segona proposta més triada és l’arranjament d’un tram de la Carretera d’Arbúcies, amb 67 vots.

Tenint en compte que la suma del cost de totes dues accions és inferior als 10.000 € pressupostats totes dues seran una realitat en els propers mesos.

139 votants

Durant el termini de votacions 139 persones han triat entre les 7 propostes candidates. Cada votant podia triar fins entre 1 i 3 opcions, fet pel qual ha hagut un total de 346 vots. Els resultats totals són els següents:

1. Rehabilitació del pont de la Font de la Pintoresca: 79 vots
2. Arranjament d’un tram de la Carretera d’Arbúcies: 67 vots
3. Enderroc del monument a los caídos: 52 vots
4. Aparcament d’autocaravanes: 49 vots
5. Foment de les vocacions científiques i tècniques: 49 vots
6. Enllumenat dels jardins Teresa Solà: 31 vota
7. Diagnosi i edició d’un llibre divulgatiu de la fauna vertebrada del municipi de Breda: 18 vots

Vots en Blanc: 1

Les propostes guanyadores

Finalment es realitzaran els projectes que afecten a la rehabilitació del pont de la Font de la Pintoresca i a l’arranjament d’un tram de la Carretera d’Arbúcies. En el primer cas es tracta de millorar l’estat del pont que travessa la riera de Breda just a l’alçada de la Font de la Pintoresca, un lloc emblemàtic de la Vila. Aquest pont és utilitzat amb freqüència per senderistes i habitants del municipi.

El cost d’aquesta acció és de 1.281,39€, IVA inclòs. En el segon cas es tracta de la reparació del tram de la vorera de la carretera d’Arbúcies comprès entre la cantonada del carrer Gaserans i la cantonada del carrer Sant Sebastià. Aquest tram és molt utilitzant per la seva situació cèntrica, i actualment presenta un mal estat, fet pel qual requereix una actuació urgent. El seu cost és de 8.712€, IVA inclòs.

En total, totes dues accions sumen 9.993,39€, fet pel qual entre les dues exhaureixen la totalitat dels 10.000€ pressupostats per a aquest procés.