L’Oficina Jove de la Selva va atendre 4.508 consultes l’any 2011

L’Oficina Jove de la Selva va atendre un total de 4.508 consultes durant l’any 2011, segons ha informat el conseller de Joventut, Emili Oller. Aquestes dades s’han donat a conèixer en el transcurs de la reunió del consell gestor de l’Oficina Jove, que s’ha reunit el passat dilluns a la seu del Consell Comarcal de Santa Coloma de Farners.

A continuació es detallen els principals resultats de l’Oficina Jove de l’any 2011:
– 4.508 consultes, el 60% de joves de 16 a 30 anys
– El 44% de les consultes era la primera vegada que venien a l’Oficina Jove
– El 71% de les consultes son sobre temes d’habitatge i el 25% sobre treball
– El 40 % (1.095 joves) dels usuaris provenen de Santa Coloma de Farners
– El portal de joventut Jungla Jove ha rebut 22.294 consultes i s’han generat 29 butlletins informatius i s’han creat 433 notícies al web.
– S’han tramitat 146 ajudes de lloguer per a joves (RBE)
– El 67% dels pisos de la Borsa de Lloguer (31) han estat destinats a joves.
– Les consultes de treball han augmentat un 20 % respecte al 2010 i s’han enviat 311 currículums dels inscrits a diferents empreses.
– 720 joves han participat en accions d’orientació dels quals el 45% han treballat o treballen l’any 2011. També s’ha realitzat 45 tallers als IES i a casals de joves.
– S’ha liderat un projecte comarcal de Brigades Joves amb 7 ajuntaments participants.
– S’ha redactat un protocol de derivació en temes de salut per a tècnics de joventut de la Selva i també s’han realitzat sessions formatives: 2 formacions per a tècnics, 31 tallers de salut amb joves (506 joves), 22 participants joves en un curs de llarga durada (Prevenció de consum de drogues) i 20 intervencions nocturnes de prevenció de consum i riscos de drogues.
– S’han realitzat 42 xerrades a 18 centres educatius i 19 activitats juvenils (1.018 joves)

D’esquerra a dreta Emili Oller, Antoni Solà, Anna Prior i David Julià

Primera reunió del comitè gestor d’aquesta legislatura

El consell gestor de l’Oficina Jove de la Selva està compost pels membres de les tres entitats participants en el projecte. A la reunió de dilluns hi va assistir la  coordinadora de Joventut a Girona, Anna Prior; l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, i el regidor de Joventut, David Julià, i el conseller comarcal de Joventut de la Selva, Emili Oller. En aquesta reunió es va comptar amb la presència de d’Oriol Martín, coordinador de Joventut a Barcelona i responsable de la Xarxa Nacional d’Emancipació.

Aquesta era la primera vegada que es reunia el comitè gestor en aquesta nova legislatura. La reunió va servir per reafirmar el compromís de les parts implicades en el projecte de continuar col•laborant. Sens dubte, tal com destaca Oller, l’Oficina Jove dóna un servei profundament necessari en un moment com l’actual (48% d’atur juvenil a Espanya).

Els resultats obtinguts durant l’any 2011 són immillorables i de creixement progressiu al territori selvatà. Per això, en el transcurs del seu parlament, el conseller comarcal de Joventut també s’ha mostrat satisfet pels resultats obtinguts des de la posada en funcionament d’aquesta Oficina Jove. Oller ha assenyalat que “aquestes dades avalen la suma d’esforços fets l’any 2009 per part dels diversos ens implicats i posicionen l’Oficina Jove de manera indiscutible com el recurs de referència a la comarca amb uns serveis únics i específics”.

El conseller comarcal de Joventut, Emili Oller, ha destacat el compromís ferm del Consell Comarcal vers l’Oficina Jove i la seva funció nuclear en el desenvolupament de les polítiques de joventut a la comarca, com a element d’unió amb el projecte de tècnics compartits, la Taula de Regidors Comarcal i la Xarxa de Serveis de Joventut a la Selva. Oller ha assegurat que “l’Oficina Jove s’ha convertit en un recurs essencial i estratègic per a les polítiques de joventut a la nostra comarca”.