Pineda vol construir un tanatori junt al cementiri

El tanatori tindria 900 metres quadrats

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha començat els treballs previs per a la redacció del projecte de construcció del tanatori en el recinte del cementiri municipal que ampliaria els seus serveis per poder-hi fer el nou equipament dins l’espai actual.

El govern pinedenc considera que la millor ubicació del tanatori és junt al cementiri perquè és un emplaçament digne, coherent i integrat amb els serveis funeraris que ja es presten.

A més, l’espai destinat al tanatori encaixa amb l’ús del sòl que estableix l’actual normativa urbanística. El tanatori tindria una superfície de 900 metres quadrats i inclouria tres sales de vetlla i una zona per a cerimònies.

L’Ajuntament també ha iniciat l’estudi de viabilitat econòmica del nou equipament que es construiria mitjançant la concessió de l’explotació del tanatori a les empreses de serveis funeraris que estiguin interessades, de manera que el consistori no haurà d’assumir la despesa. En qualsevol cas, el tanatori tindrà la consideració de servei públic municipal.

La construcció del tanatori de Pineda de Mar resoldria una de les necessitats del municipi que més debat ha generat els últims anys per la ubicació de les instal·lacions que ara el govern pinedenc proposa fer en el recinte del cementiri municipal.

El tanatori tampoc restarà capacitat a les instal.lacions actuals del cementiri de Pineda ja que es preveu que hi hagi disponibilitat de nínxols per a un període mínim de 15 a 20 anys.