El pressupost de Lloret de Mar de 2012 s’eleva a 59,22 milions d’euros

Lloret de Mar va aprovar ahir els pressupostos gràcies a l’acord al qual van arribar el govern municipal, format per CiU i ERC, i el PSC. En paraules de l’alcalde de Lloret, Romà Codina “aquest pacte ha estat possible perquè tant l’equip de govern, format per CiU i ERC, com el PSC estem convençuts que aquest acord és el més convenient per Lloret”.

Joan Bernat, portaveu de PSC afegeix que “hem redestinat un total de 430.000 euros de diverses partides com Lloret Futur S.A, càmera de TV3, reducció de telèfons, butlletí municipal i dietes del càrrecs electes a la millora i manteniment d’escoles, barris i urbanitzacions així com al foment de l’ocupació i l’impuls de les activitats relacionades amb la promoció i desenvolupament econòmic de la vila”.

El PSC valora aquest acord puntual des de la responsabilitat per treballar, sense pressa però sense pausa, fent passes reals cap a la desestacionalització econòmica sense oblidar les necessitats quotidianes de la ciutadania. Enguany el total dels pressupostos s’eleva a 59.224.586 €, dels quals 50.175.000€ aniran destinats a despesa corrent i 8.812.000€ a inversió. Les directrius que han marcat aquests pressupostos són:

1. Ajustar el màxim possible la despesa corrent. Significa un augment de l’1,22% respecte l’any anterior. S’ha de destacar que la Casa de la Cultura i el Teatre ja estan en ple rendiment i ofereixen uns serveis de gran demanda entre la ciutadania. Per posar un exemple concret, la Biblioteca compta amb més de 1.000 usuaris diaris i el Centre de Formació d’Adults amb prop de 350 alumnes.

2. Finalització de les obres pendents per completar el nou mapa d’equipaments de la vila. Els darrers anys l’Ajuntament de Lloret de Mar ha fet una important aposta per poder equipar la ciutat amb els serveis necessaris per a una població que ha duplicat els seu nombre d’habitants passant dels 20.000 als 41.000 actuals.

Per altra banda també ha destinat importats esforços a crear les infraestructures necessàries per potenciar la diversificació de productes turístics i mantenir el lideratge turístic del municipi. La piscina de mides olímpiques i la construcció de la planta de triatge, subvencionada per l’Agència Catalana de Residus (ARC), són les principals partides destinades a inversions per a aquest 2012. Les inversions ascendeixen a 8.812.000 €.

3. Es manté l’aposta per a la millora integral del municipi i dels serveis a la ciutadania malgrat el difícil context econòmic. Destaquen les dotacions destinades a mantenir la seguretat i mobilitat amb un total de 7.615.869 € o els