L’estació meteorològica d’Arbúcies s’integra al projecte de Meteoguilleries

Ajuntament d’Arbúcies

L’Ajuntament d’Arbúcies i Meteovilatorta han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’estació meteorològica d’Arbúcies s’integra a la Xarxa Meteorològica de les Guilleries-Savassona (meteoguilleries.cat).

Arbúcies disposa d’una estació meteorològica professional Campbell Scientifics com les que ja tenen Sant Julià de Vilatorta, Les Masies de Roda i Tona a la comarca d’Osona, i ara Arbúcies també passarà a formar part del projecte Meteoguilleries.

El conveni de col•laboració inclou la gestió de les dades que genera l’estació conjuntament amb l’ajuntament, la difusió de les mateixes a la xarxa Guilleries i també el muntatge d’una nova webcam d’alta resolució que facilitarà imatges del municipi i del territori que l’envolta. Aquestes imatges seran de gran interès meteorològic i turístic, seguint el model de la resta de webcams.

Gràcies a aquest conveni, Arbúcies i Meteovilatorta uneixen esforços per a la difusió de les característiques climatològiques del municipi, situat a la vall de la riera d’Arbúcies i a mig camí entre el massís del Montseny i les Guilleries, indrets de gran interès naturalista i mediambiental i que el fan molt proper al projecte que es gestiona a les Guilleries.

Meteovilatorta, l’estació meteorològica més antiga en actiu de Catalunya (fundada l’any 1897) i gestora de la xarxa Meteoguilleries, vol destacar la gran implicació de l’Ajuntament d’Arbúcies i el grup de col•laboradors que gestionen l’estació que han facilitat aquest acord de col•laboració.