Els alumnes d’una escola de Vidreres aprenen anglès durant l’horari de menjador

Consell Comarcal de la Selva

L’AMPA de l’Escola Salvador Espriu de Vidreres ha incorporat aquest curs 2016/2017 una activitat en anglès que es realitza durant l’horari de menjador gràcies a la subvenció que ha rebut del Consell Comarcal de la Selva.

Aquesta activitat, que es coordina amb l’escola, es realitza durant l’horari de menjador escolar i consisteix a aprendre jugant en anglès. Així, els alumnes disposen d’una monitora nativa durant tot l’horari del menjador. Aquesta iniciativa, que ha tingut una molt bona acollida entre els pares i també entre els mateixos alumnes, s’ha pogut dur a terme gràcies a la subvenció que l’ens comarcal ha fet a l’AMPA d’aquesta escola.

Per això, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha volgut visitar in situ el menjador d’aquesta escola i conèixer de primera mà com està funcionant aquest projecte.
El president de l’ens selvatà ha recordat que «l’Escola Salvador Espriu es va acollir a la convocatòria que varen obrir a finals del curs passat i que anava destinada a finançar inversions o despeses que repercuteixin directament en el servei de menjador escolar».

Així, d’una banda, es finançaran aquelles inversions en instal•lacions a la mateixa escola o en diferents tipus d’equipaments, sempre que estiguin relacionats amb activitats que es duguin a terme durant l’horari escolar. I de l’altra, els projectes d’educació social i en el lleure durant l’horari de menjador escolar, que comportin la necessitat de subcontractar professionals o empreses per desenvolupar-los o la necessitat d’adquirir material o equipaments necessaris per dur-los a terme. En el cas de l’Escola Salvador Espriu de Vidreres, l’AMPA va presentar un projecte d’educació especial com és el de l’aprenentatge de l’anglès d’una forma lúdica.

Balliu ha explicat que aquests diners provenen del cànon de l’empresa que presta el servei de menjador escolar a les escoles gestionades pel Consell Comarcal. Aquest cànon són uns diners que, tal com assegura Balliu, «revertiran íntegrament a aplicar millores a aquest servei que té delegat el Consell Comarcal».

Les escoles, el menjador de les quals és gestionat pel Consell Comarcal de la Selva, han pogut accedir a una subvenció màxima de 5.000 euros per escola i curs. Cada curs s’invertiran un total de 120.000 euros, i per tant, el total de les convocatòries d’ajuts per al curs actual i els dos propers (2017-2018 i 2018-2019) serà de 360.000 euros.