Un grup de bloguers i instagramers visiten la comarca de la Selva en el marc del projecte Localitza

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Un grup de bloguers i instagramers van visitar la comarca de la Selva en el marc del projecte Localitza, de promoció dels productes locals, el dijous passat, 24 de novembre. Els bloguers convidats van ser Dónde Vamos Eva, De Café por Barcelona i Guía los Trotafurgos del col•lectiu de bloguers Barcelona Travel Bloggers.

La major part de les activitats que es varen realitzar durant el blogtrip es varen celebrar en el municipi d’Arbúcies. Així, en aquesta població s’hi va fer un esmorzar amb productes locals a l’Hostal Can Torres i embotits cedits per les carnisseries Cal Gall, Arimany i Ca la Méndez, i dolços de la pastisseria Mir; una presentació del projecte de recuperació de varietats locals de pomes, a càrrec d’Emili Soms, del Pomari de l’Emili; la visita a diverses finques d’olivars, que van fer des de l’Associació Salar d’Arbúcies, que està recuperant l’olivera autòctona de la vall d’Arbúcies, i, finalment també van visitar la granja de xais Agro Blanch. A l’inici d’aquesta activitat, els bloguers van rebre la salutació de l’alcalde d’aquesta població, Pere Garriga.

El blogtrip va finalitzar amb la visita al Centre Gastronòmic Domus Sent Sovi d’Hostalric, on s’hi va fer un taller de cuina amb productes locals de la Selva, que va anar a càrrec de Marià Casas, de la pastisseria Massinis, i un tast comentat de ratafies 1842 que van oferir alguns membres de la Confraria de la Ratafia.  El blogtrip ha tingut un elevat impacte a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i es preveu la publicació de diversos posts.

El projecte Localitza, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, i compta amb la col•laboració dels ajuntaments d’Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar, Hostalric, Tossa de Mar i Lloret de Mar.