S’inicia el curs per a agents interins de policies locals de Catalunya a la comissaria de la Policia Local de Lloret

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

Avui s’ha iniciat, a la nova comissaria de la Policia Local i Protecció Civil de Lloret de Mar, el curs per agents interins de policies locals de Catalunya que organitza l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ( ISPC). En aquesta edició participen 22 alumnes dels ajuntaments de Castell Platja d’Aro, el Vendrell, Castelldefels, Premià de Dalt, Roses i Lloret de Mar.

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que atèn les necessitats de les policies locals de Catalunya, ha organitzat per a aquest any tres edicions del curs d’interins de policies locals amb l’objectiu de capacitar l’alumnat per tal que, de forma temporal i en règim funcionarial d’interinatge, dugui a terme les tasques pròpies d’agent de policia.

Josep Lluis Llirinós, regidor de Seguretat Ciutadana, ha explicat que “la comissaria de Lloret de Mar és un edifici modern i funcional de primer ordre; aquest fet i la trajectòria professional de la Policia Local de Lloret han fet que l’ISPC esculli Lloret de Mar com una de les seus per impartir aquesta formació juntament amb Salou i Castelló d’Empúries”. El regidor també ha afegit “Aquesta confiança també es tradueix aportant professorat de la Policia Local en matèries concretes”.

El curs té una duració de 120 hores que dóna als nous agents una perspectiva operativa de les principals tasques de les policies locals. El curs s’estructura en dos blocs diferenciats:

• 1r bloc: formació bàsica, 90 hores. Es durà a terme a l’aula, als espais de pràctiques que corresponguin, i també en entorn virtual (per al contingut de suport vital bàsic i desfibril·lador extern automàtic).

• 2n bloc: formació al lloc de treball, 30 hores. Mitjançant el mètode de mentoria (mentoring); és a dir, un agent amb coneixements i experiència
professional formarà l’alumnat durant l’exercici de les seves funcions en algunes jornades laborals.