Una trentena de membres del Casal de la Gent Gran de Santa Coloma visiten el Parc Mediambiental de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Una trentena de membres del Casal de la Gent Gran de Santa Coloma de Farners han visitat el Parc Mediambiental de la Selva aquest dijous 12 de maig al matí. Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya dirigida a la gent de la comarca de la Selva que des del departament de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal de la Selva s’ha iniciat aquest any.

Aquesta visita al parc inclou diverses activitats com una visita guiada a la planta de compostatge i comprovació del compost resultant, un passeig per l’antic abocador restaurat amb planta autòctona, una estona de descans a l’àrea de pícnic, una xerrada a l’Aula Mediambiental: «Les escombraries ja no són el que eren» i «La història de Can Barromba», una visita a la deixalleria comarcal, un joc per equips per descobrir el «Travallengua de les deixalles» i, finalment, la «Sardana de la Deixalleria».

Com ja es va fer en la primera visita, que varen fer el col•lectiu de la gent gran del Ter Brugent el passat 18 d’abril i que va donar el tret de sortida a aquesta campanya, durant la xerrada sobre l’evolució de les deixalles, la gent gran de Santa Coloma ha traslladat els seus propis coneixements i dades valuosíssimes sobre els bons costums dels pobles de la Selva quan ells i elles eren infants i no generaven cap deixalla.

Així mateix, els membres del casal han reviscut els anys que els envasos i embalatges van començar a envair els prestatges de les botigues i els pobles de la comarca no estaven preparats per eliminar-los com a residus fins que, tot just l’any 1992, es va inaugurar el primer abocador comarcal al paratge de Can Barromba, l’actual Parc Mediambiental de la Selva.

Un cop finalitzades les activitats, els visitants s’han endut de record una mostra de compost i un lot de vaixella compostable.