L’empresa NORA realitza des d’aquest mes de la neteja viària de Vilobí d’Onyar

Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Ajuntament de Vilobí d’Onyar

Amb aquesta nova organització, també s’hi guanyarà en el fet que la brigada podrà destinar aquest temps a tasques que li són pròpies, el que suposa un estalvi en serveis externs.

La setmana passada l’empresa Nora va iniciar la neteja viària de Vilobí d’Onyar, després que l’equip de govern encarregués a l’Àrea d’Intervenció la valoració econòmica de les hores que la brigada destinava a escombrar, i d’acord amb aquest pressupost -afegit al d’escombrat a màquina del veïnat de Can Terrer, que ja s’estava executant- es va encarregar a Nora l’escombrat de tot el municipi.

D’aquesta manera, incrementant molt poc la despesa actual, des del consistori es vol donar el servei de neteja viària a tot el municipi, i fer-lo a màquina almenys un cop al mes a tot arreu. Per setmanes, el servei es porta a terme de la següent manera:

1r dimecres de mes: escombrat a màquina (aspiració) de tot el poble de Vilobí.
2n dimecres de mes: escombrat manual del centre de Vilobí.
3r dimecres de mes: escombrat a màquina (aspiració) del centre de Vilobí.
4t dimecres de mes: escombrat manual del centre de Vilobí.
3r dimarts de cada mes: escombrat a màquina de Sant Dalmai i Salitja.
• Darrer dimarts de mes: escombrat a màquina dels veïnats (Can Terrer, Can Bells, Cal Ferrer Pagès) i del polígon.
2 cops l’any: neteja d’embornals amb cuba d’aspiració i impulsió d’aigua.

Amb aquesta nova organització, també s’hi guanyarà en el fet que la brigada municipal podrà destinar aquest temps a tasques que li són pròpies (jardineria, feines de paleta, lampisteria…), el que suposa un estalvi en serveis externs.

En tractar-se d’un servei que es fa per delegació de competències a través del Consell Comarcal de la Selva, no és necessària la realització d’un concurs públic, fet que facilita la gestió del servei i les modificacions en cas de detectar-hi mancances.