Un total de 10 entitats de codesenvolupament de la Selva participen en unes jornades de formació a Vidreres

Un total de deu entitats de codesenvolupament de la comarca de la Selva van participar a Vidreres la passada setmana en unes jornades de formació, que s’han realitzat a la població de Vidreres durant el mes de novembre. En total, més d’una vintena de representants de les 10 entitats de codesenvolupament que hi ha a les diverses poblacions de la comarca han participat en aquest curs de formació.

Aquesta formació  tenia com a objectiu augmentar les capacitats de les entitats, tant en matèria de gestió interna i identificació com en formulació i gestió de projectes. En la sessió inaugural, es va fer un recordatori sobre els aspectes bàsics necessaris per a gestionar una associació mentre que la segona i tercera sessió es va treballar en l’elaboració d’un projecte a partir de l’aplicatiu informàtic de la Coordinadora d’ONG Solidàries.

La formació ha servit per a generar un debat i una reflexió sobre l’abast i l’impacte real dels petits projectes i la necessitat de trobar vies de coordinació i finançament alternatives per a les accions de cooperació. A més, la formació ha permès crear un espai per a l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les entitats de la comarca.

Alhora, les entitats participants van debatre sobre la necessitat de promoure activitats destinades a: l’intercanvi cultural, la sensibilització de la població d’acollida, i sobre el fet migratori per tal d’afavorir el coneixement mutu i facilitar la cohesió social. De fet, algunes de les entitats participants com ara l’Associació d’Immigrants Vidreres-Catalunya (ADIVC) o el Grup Intercultural Ndenn Ngolen d’Arbúcies, centren les seves activitats en la difusió de la cultura d’origen.

Aquesta formació, que s’ha dut a terme durant el mes de novembre, ha anat a càrrec  de la Coordinadora d’ONG Solidàries. Aquesta formació ha estat organitzada pel Consorci de Benestar Social de la Selva i l’Ajuntament de Vidreres.

En aquestes sessions de formació han participat les següents entitats: Grup Intercultural Ndenn Ngolen per a la Interculturalitat i la Convivència (Arbúcies), Associació Guidda Fouladugu (Vilobí d’Onyar), Associació Africana de Santa Coloma de Farners, Associació de Missirah Yakali (Santa Maria de Palau Tordera), Associació d’Ajuda Mútua i Integració Cultural i Social -AMICS- (Hostalric), Ansardine (Vidreres), Associació Djidieni (Vidreres), Associació per al Desenvolupament de Beledougou (Vidreres), Associació d’Immigrants de Vidreres Catalunya -ADIVC- i l’Associació La Violeta (Sant Hilari).