Malgrat alerta que el deute d’alguns pobles fa perillar el bus sanitari

El transport interurbà que uneix Tordera, Palafolls, Malgrat i Santa Susanna amb l’Hospital de Calella torna a estar en perill. La manca de puntualitat en el pagament de les quotes de participació de cada municipi fan que l’estabilitat econòmica del servei se’n ressenteixi. Ho va explicar fa pocs dies l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, en el ple municipal. Segons l’alcaldessa, dels quatre municipis que integren el servei, només Malgrat està al dia de pagament amb l’empresa concessionària, Barcelona Bus.

Tot i que no va donar noms, Campoy va exposar que hi ha municipis que deuen els últims 3 anys de servei, d’acord amb una reunió mantinguda amb la direcció general de Ports i Transports. Campoy assegura que caldrà reformular el servei, per exemple, reduint la freqüència de pas.

Campoy recorda que el bus sanitari és una aposta de municipis de l’interior que no tenen connexió ferroviària amb Calella, i que de fet Malgrat hi participa de forma solidària i per fer viable el projecte. De fet en el ple d’ahir Campoy va plantejar la possibilitat de fer un servei de transport propi des de Malgrat. L’alcaldessa diu que la fórmula de mancomunar serveis és vàlida sempre i quan els municipi que hi participin prenguin consciència de les obligacions adquirides.

De fet Campoy aposta per fer desaparèixer els Consells Comarcals i fer que els diners repercuteixin directament als Ajuntaments i que aquests constitueixin mancomunitats en determinats temes d’interès supramunicipal. Demana retallar en coses no necessàries ni social ni políticament.

Els problemes econòmics del servei de transport sanitari no són nous fa un any i mig, també Campoy alertava de la manca de pagament de certs Ajuntaments. Només fa unes setmanes un altre servei mancomunitat, el de residus de l’Alt Maresme va prohibir abocar escombraries a Sta. Susanna pel seu deute amb l’entitat. Un deute que arriba als 700 mil euros.