Jordi Rull diu que quatre alcaldes demanen la prolongació de la C-32

La C-32 direcció Blanes

La C-32 direcció Blanes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat avui a Girona que es farà la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar, d’acord amb la voluntat expressada pels alcaldes dels quatre municipis afectats per la infraestructura: Tordera, Blanes, Lloret i Tossa de Mar. «Ho farem i ho farem ben fet, perquè això és el que ens exigeix la ciutadania», ha dit.

«Hem parlat amb els alcaldes, amb agents del territori i hem escoltat la ciutadania, que ha votat en diverses ocasions, i fruit d’aquest diàleg i d’acord amb els alcaldes hem decidit tirar endavant el projecte», ha explicat Rull.

El titular del Departament de Territori i Sostenibilitat ha recordat que aquest és un projecte «de llarguíssima tramitació», que es remunta al 2000, i que ha passat diverses vegades per informació pública. «Volem que sigui un bon projecte per al territori, amb bona integració ambiental i paisatgística i que doni respostes a la necessitat de mobilitat d’aquest entorn», ha precisat.

Projecte ambiental complementari

Rull ha anunciat dues mesures complementàries que el Departament desenvoluparà i que han estat també demanades pels ajuntaments. Una és la redacció d’un projecte ambiental complementari «que reforçarà les mesures ambientals previstes», i que es desenvoluparà en paral·lel a tota la tramitació de l’obra. «Respondrem les al·legacions, licitarem l’obra i l’executarem i mentrestant redactarem el complementari. Això ens ho han demanat tots els ajuntaments però més concretament l’alcalde de Blanes», ha dit.

L’altra mesura és la creació d’una comissió específica seguiment de tota l’actuació, formada tant pel representants del Departament com dels ajuntaments. «Aquesta comissió redactarà, seguirà i avaluarà tots dos projectes», ha precisat.

«Molts dels actors ens deien: ‘Volem l’obra però que ambientalment sigui impecable’. Per tant, si hi hem d’invertir més recursos, ho farem. El que volem acreditar és que les obres es fan ben fetes i en un espai sensible posarem totes les mesures», ha recalcat.