Procés de participació ciutadana per millorar la plaça Nova de Vilobí

Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Ajuntament de Vilobí d’Onyar

L’equip de govern de Vilobí d’Onyar es troba en aquests moments valorant diferents propostes per millorar la plaça Nova de Vilobí, després que la setmana passada tingués lloc un taller participatiu on van assistir una vintena de veïns, comerciants, representants de les AMPA, així com dels vigilants municipals.

La sessió, convocada per l’Ajuntament, tenia com a objectiu posar de manifest i en públic les virtuts i mancances actuals de la plaça més cèntrica de la població.

Durant la sessió, que es va desenvolupar als baixos de Can Roscada, els participants van anar donant la seva opinió en veu alta, així com a través d’unes etiquetes adhesives tot resolent les següents preguntes formulades: «Què m’agrada de la plaça?», «Què no m’agrada de la plaça?», «Què canviaria i per què?», i «Aquest canvi a qui afectaria negativament?». L’alcaldessa Cristina Mundet explica que «era una convocatòria on l’interessant era que sortissin totes les opinions i que tothom escoltés els arguments dels altres».

Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Ajuntament de Vilobí d’Onyar

A partir de les idees que van sortir durant la sessió, l’equip de govern farà una sèrie de propostes, que exposarà a la ciutadania en una nova convocatòria que tindrà lloc abans de finals de mes. Segons Mundet, «hi haurà propostes des de canvis molt petits fins a temes més amplis». Algunes de les opcions que van aparèixer durant la trobada anaven en la línia de posar ordre en aspectes com l’ocupació de les terrasses, la convivència entre fum, jocs i negocis, així com en la seguretat.

Amb aquestes actuacions, l’equip de govern de Vilobí d’Onyar vol posar de manifest el seu interès a promoure la participació de la ciutadania en els afers que els més els afecten -un clar exemple serà la posada en marxa del Consell Municipal, a partir del recentment aprovat Reglament de Participació Ciutadana.

També vol posar èmfasi en les accions que s’estan duent a terme per tal de millorar la proximitat i l’accessibilitat de la informació vers els veïns, com la presentació pública dels pressupostos o del catàleg de masies i cases rurals del municipi.