La PIC de Caldes proposa sense èxit que els polítics renunciïn a la paga extra de Nadal

Ajuntament de Caldes de Malavella

L’equip de govern de Caldes de Malavella (CiU-PSC), veta portar al ple la proposta de la Platafoma Independent per Caldes (PIC) d’anul·lar la paga doble de Nadal i destinar-la a serveis socials. A la Comissió Informativa del passat dimarts,  el grup de la PIC, que està l’oposició, va entrar una proposta  perquè tots els  regidors de l’Ajuntament de Caldes renunciessin a la paga extra, i que aquests diners ( més de 10.000 euros)  es destinessin a Serveis Socials.

PIC diu en un comunicat que «creiem que, com estan fent tots els governs, els que estem al capdavant de l’acció política hem de donar mostres a la ciutadania d’esforços econòmics. La crisi que ens afecta està retallant molts serveis i aquesta mesura pretenia pal·liar algunes retallades de l’exercici 2011. La proposta va estar rebutjada per tots els  grups (CiU, ERC, PP , IC-V i PSC) a excepció de la PIC que va votar a favor».

L’equip de govern cobra un 5% més que l’equip de l’anterior govern governat per la PIC.«L’alcalde Balliu es queixa constantment de la crisi i de la situació econòmica i quan té una oportunitat  real d’estalvi ho rebutja. I sorprenentment també va ser rebutjada per grups anomenats progressistes com ERC  o IC-V»., s’explica en el comunicat.

Aquests són els fets: A la comissió Informativa s’intentava debatre que es portés la proposta al Ple Municipal i que tots els grups es poguessin manifestar. Però ni tant sols van permetre que la proposta anés al proper Ple Municipal. Davant aquests fets, el grup municipal de la PIC vol mostrar el seu rebuig a aquesta situació anòmala i que diu molt poc de la transparència política de l’equip de govern (CiU-PSC) i dels partits de l’oposició (ERC-ICV-PP).

Foto i edició: José Fernández