Èxit de la 30ena edició de la Festa de la Ratafia a Santa Coloma

Foto: Blanesaldia

La Festa de la Ratafia, organitzada auest cap de setmana per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia, ha constatat en el seu 30è aniversari que és un esdeveniment viu i molt estimat a la ciutat. El darrer acte de la festa va ser el concert de Manel que va omplir el teatre Catalunya que té un aforament de 800 persones.

Les 30 activitats de cultura catalana, els concerts, el sopar de la ratafia o l’oferta de l’espai Ratafiàrium amb tallers de cuina i d’elaboració de ratafia han comptat amb la participació d’un nombrós públic que s’ha interessat per cada detall de la festa.

Durant aquests dies s’han viscut situacions gens habituals a la capital de la Selva com el fet que dissabte a la tarda es van formar retencions de vehicles a l’entrada de la ciutat.

El regidor de Festes Manel Roqueta, que ha viscut la seva primera festa de la ratafia com a regidor de festes, ha explicat que «és una festa en la que el poble s’hi aboca, és espectacular com Santa Coloma hi col•labora des de les entitats, les associacions o individualment. La gent s’espera aquesta festa amb molta il•lusió i ho demostra». Roqueta també s’ha referit a l’esforç econòmic que representa organitzar la festa de la ratafia «són recursos públics molt ben invertits ja que es tradueixen en una promoció econòmica i cultural de la ciutat útil i eficaç».

Foto: Blanesaldia

El concurs de la ratafia 2011 ha batut rècord de participants amb 157 ratafies casolanes. En el decurs del sopar de la ratafia, el jurat va decidir les ratafies guanyadores entre les 10 que van quedar finalistes. El primer premi ha estat per a Teresa Salip, de Sarrià de Ter, el segon per a Engràcia Formiga, de Sarrià de Ter, i el tercer per a Assumpció Grimal, de Sarrià de Dalt. La millor ratafia local ha estat la presentada per Glòria Fita.

La revista local Ressò, coincidint amb la festa de la ratafia, ha lliurat els premis La Falç 2011. El premi La Falç a la projecció exterior de Santa Coloma de Farners va ser per la Festa de la Ratafia, pel seu recorregut i evolució durant aquestes tres dècades i per haver contribuït a fer difusió de la realitat colomenca, les seves tradicions i la seva història.

El premi La Falç a la constància va ser per a Josep Danés, coordinador del grup «Amics dels camins i corriols colomencs», promotor i organitzador de la ruta de les 10 Ermites. En els darrers anys, Josep Danés ha marcat molts camins del terme municipal i n’ha recuperat d’altres.
Pel que fa al concurs d’aparadors organitzat per L’Associació de Comerciants de Santa Coloma en motiu de la Festa de la Ratafia, els guanyadors són: primer premi va ser per l’aparador de l’establiment Calçats Bayé. El segon premi per a Informàtica la Selva i el tercer per a can Net.