Santa Coloma de Farners habilita tres espais per a gossos deslligats

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

L’Ajuntament de Santa Coloma ha destinat tres espais públics del municipi perquè els amos de gossos puguin dur deslligats els seus animals. Els punts situats a Can Malladó i al carrer Turó del Vent ja estan pràcticament enllestits, mentre que el tercer, a Santa Coloma Residencial, ho estarà en breu.

La setmana passada es van iniciar els treballs per condicionar l’espai de Can Malladó, que consisteixen en la instal·lació d’unes tanques de fusta, dos bancs i papereres. «Aquestes tanques serveixen per separar la zona habilitada per als gossos deslligats del camí que passa pel costat», explica Manel Barroso, regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de Santa Coloma, que assenyala que en cap cas es farà un espai tancat.

Un cop finalitzats els treballs a Can Malladó s’actuarà al carrer Turó del Vent, on hi haurà quatre bancs i diverses papereres, i a una zona verda de la urbanització de Santa Coloma Residencial, on només s’hi instal·laran les papereres.

Al mateix temps que s’habiliten aquests tres espais, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners treballa per donar més visibilitat a la normativa reguladora de la tinença d’animals domèstics, una qüestió que el grup municipal de CiU va posar sobre la taula en el ple ordinari del gener.

Jordi Sitjà, regidor de Medi Natural, té clar que cal fer complir la normativa però destaca que abans d’imposar sancions cal un treball previ que passa per l’adequació dels espais per als gossos deslligats. «Un cop estigui fet, enviarem cartes als propietaris dels animals censats per informar-los de l’ordenança», diu Sitjà, que afegeix que al març «convocarem una jornada de sensibilització» per arribar també als veïns que no tinguin censats els seus animals. «Un cop tothom estigui informat, aplicarem l’ordenança amb el règim sancionador», comenta el regidor de Medi Natural, que considera que entrarà en funcionament entre finals de març i principis d’abril.