Rècord de participació a la XXIII Marxa Popular de Vilobí d’Onyar amb 2.250 inscrits

Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Ajuntament de Vilobí d’Onyar

La Marxa va constar, com en les edicions anteriors, de dos recorreguts aptes per a tothom i de gran bellesa paisatgística. El primer, de 9km, arribava fins al paratge de les Fonts de Salitja, i el segon, de 15km, vorejava el volcà de la Crosa.

Les cues que a primera hora d’ahir diumenge al matí envoltaven l’escola de Vilobí d’Onyar ja presagiaven que enguany les previsions per a 23a edició de la Marxa Popular del municipi se superarien de forma considerable. I així va ser. Un total de 2.250 inscrits van participar en aquesta tradicional caminada, que en els darrers anys s’ha consolidat com a referent en aquest àmbit a les comarques gironines, i a la qual hi participen persones provinents d’arreu del territori català.

A les nou en punt es llançava el petard que anunciava l’inici oficial de la marxa, que tenia com a punt de sortida el pati de les escoles. Tot i així, molts dels participants ja havien començat a caminar una estona abans. La Marxa va constar, com en edicions anteriors, de dos recorreguts aptes per a tothom i de gran bellesa paisatgística. El primer, de 9 quilòmetres, arribava fins al paratge de l’ermita de les Fonts de Salitja, i el segon, de 15 quilòmetres, vorejava el volcà de la Crosa.

El preu de la inscripció era de 8 euros, i incloïa un tiquet per a la gran botifarrada que va tenir lloc a l’arribada, així com un kit del caminador, format per una bossa-motxilla, uns guants, una dessuadora frontal i un buf. La gran afluència va impedir que tots els participants poguessin obtenir el kit, tot i que des de l’organització ho van substituir per altres obsequis, com tovalloles de platja.

Tres punts d’avituallament

Durant el trajecte es va comptar amb tres punts d’avituallament, un més que en les darreres edicions. Un d’ells va ser a la Granja Mas Bes, a Salitja, on s’oferia llet; un altre al pavelló de Sant Dalmai, on es van servir uns 140 litres de xocolata calenta, i un tercer, en aquest cas només per al trajecte de 15km, a l’alçada de Can Boet, on es repartia aigua i fruita.

Quim Ginés, president de la Colla de Marxaires i Amics de la Natura, organitzadors de l’esdeveniment, explicava ahir satisfet que l’edició d’enguany «ha estat un èxit», i assegurava que malgrat superar les previsions «entre tots ho hem anat solucionant». Ginés també destacava que «és una marxa força planera, no és cansada i això a la gent li agrada» i afegia que «un dels avantatges d’aquesta marxa és que tenim molts voluntaris, cap a una quarantena, i això ens ajuda moltÇ.

D’altra banda, la Marxa també va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar i de diverses entitats, comerços i empreses del municipi. El regidor de Festes, Pitu Borrell, en feia una valoració «boníssima», i explicava que «a banda de gent de la comarca de la Selva, sabem ha vingut gent d’Osona, del Maresme, del Gironès».