El Servei d’Ocupació Municipal de Lloret va gestionar 393 ofertes de treball el 2015

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

El Servei d’Ocupació Municipal de Lloret de Mar (SOM) ha tancat l’exercici 2015 amb unes excel•lents dades pel que fa al nombre d’ofertes de treball gestionades. En total s’han gestionat un total de 393 ofertes de treball de les quals s’han inserit a 213 persones. El nombre d’ofertes gestionades pel servei ha passat de 282 l’any 2014 a les 393 del 2015, el que suposa un increment del 39,4%.

Les principals ocupacions sol•licitades han estat aquelles relatives al sector serveis, i en concret, a les de cambrer/a, cuiner/a, dependent/a de comerç i les de neteja i d’administració. De les 305 empreses que han utilitzat el servei, 220 ja l’havien utilitzat en el passat, i 85 l’han utilitzat per primera vegada. Les empreses valoren molt positivament l’agilitat i qualitat del servei, que en el 67% dels casos els permet rebre en menys de 24 hores una selecció de candidatures ajustades al perfil demandat.

Tot i que un nombre molt important dels 5.725 usuaris/es utilitza el web del SOM per fer moltes de les gestions i consultes, enguany s’han incrementat les visites presencials e un 9,7% incrementant les inscripcions al servei en un 27,5% (de 1496 a 1907). Tanmateix, les visites a la web de Promoció Econòmica, inclòs el SOM, sumen més de 705.000 visites úniques, que representen un 51,2% del total de les visites al web municipal.

Pel que fa a la formació, s’ha realitzat un total de 36 accions formatives relacionades amb la millora i el desenvolupament d’habilitats laborals, amb cursos d’idiomes, administració, hostaleria, informàtica, i habilitats en la recerca de feina, amb un total de 621 alumnes. També cal destacar els diversos programes obtinguts com el Curs de formació ocupacional activitats administratives i relació amb client, les dues línies del Programa espais de recerca de feina, o el Programa d’orientació i acompanyament.

En declaracions del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, les dades del 2015 del SOM demostren que aquest és un servei molt valorat per les persones que busquen feina, atesa l’alta taxa d’inserció laboral que aconsegueix, com per les que volen millorar les seves habilitats laborals acollint-se a la seva amplia oferta formativa.

Tanmateix, la posada en marxa del servei de prospecció d’empreses ha servit per incrementar el nombre d’ofertes gestionades i és un servei que compta cada vegada amb més demanda per les empreses que el veuen com una eina per trobar personal del manera fàcil, ràpida i eficient.

El SOM de Lloret de Mar és un servei gratuït que ofereix el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lloret de Mar per la intermediació de persones que busquen feina i empreses que necessiten personal, l’assessorament per a la recerca de treball, i pel desenvolupament de tècniques i habilitats personals vinculades al món laboral.