Topada entre dos autocars francesos a la N-II a Maçanet de la Selva

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest matí s’ha registrat un sinistre entre dos autocars ocupats per uns 75 passatgers al punt quilomètric 690 de la N-II a Maçanet de la Selva (Selva, Girona). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 09.45 hores.

Per causes que encara s’estan investigant, hi hagut un encalç entre dos autocars francesos en els que viatjaven unes 75 persones. Segons el SEM, de moment, no hi ha ferits de gravetat, però els seus efectius estan treballant per traslladar una desena de ferits a l’hospital Josep Trueta i a l’hospital de Blanes. Tot i que, encara treballen in situ atenent altres viatgers, que segurament molt d’ells seran donats d’alta al mateix lloc de l’accident.

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat, que hi estan treballant amb vuit dotacions, han ajudat a extreure les persones ferides de l’interior dels vehicles i han col·laborat amb el Sistema d’Emergències Mèdiques en la immobilització dels afectats per a la seva posterior evacuació a un centre sanitari. Igualment, han establert un perímetre de seguretat per tal de protegir tots els passatgers il·lesos mentre no arriben vehicles de transport col·lectiu amb què els evacuaran del lloc de l’accident.

Els Bombers també han procedit a separar de forma segura els 2 autocars accidentats, que després hauran de retirar unes grues. Un cop siguin trets del lloc els 2 vehicles, els Bombers netejaran de vidres i d’oli la calçada. A banda, Protecció Civil ha activat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

En aquests moments, els Mossos d’Esquadra estan regulant el trànsit amb pas alternatiu i en es registren cues de 8 km (6 km sentit nord i 2 sentit sud).

Arran de la incidència es s’ha activat set patrulles dels Mossos d’Esquadra, vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, sis ambulàncies (cinc de bàsiques i una de medicalitzada) del SEM i un helicòpter i s’està a l’espera de l’arribada de dues ambulàncies de transport col·lectiu que ajudar en l’evacuació dels passatgers menys greus.. També es troba al lloc del sinistre policia local.