Caldes envolta d’espelmes la rotonda de l’autovia per exigir-ne la il·luminació

cales_llum_2Els veïns de Caldes van envoltatr aquest divendres al vespre la rotonda de l’autovia ubicada al municipi amb espelmes enceses per il·luminar-la de manera simbòlica i exigir al Ministeri de Foment que doni el servei de llum als fanals que ja estan instal·lats.

L’acte va comptar amb la presència de prop d’un centenar de persones entre les quals vilatans, regidors del municipi, l’exdiputat al Congrés, Jordi Xuclà, i la diputada al Parlament de Catalunya, Natàlia Figueras.

Prèviament a la col·locació de les espelmes, l’alcalde Salvador Balliu va fer un petit parlament en què ha mostrat la seva preocupació i indignació pel fet que l’autovia s’hagi inaugurat fa un any i que la rotonda de Caldes, tot i tenir-hi els fanals instal·lats, està a les fosques perquè el Ministeri de Foment no n’ha contractat el servei de subministrament elèctric.

caldes_llum_1

Salvador Balliu va explicar que la intenció de l’acte era, ja que no ho fa l’Estat, que els caldencs il·luminessin la rotonda de manera simbòlica i reivindicativa. Ha lamentat la manca de respostes per part del ministeri en una situació que posa en joc la seguretat dels conductors que hi circulen en negra nit.

caldes_llum_2

Tot seguit, els veïns caldencs es van desplaçar fins a la rotonda darrera d’una pancarta que deia «N’estem farts d’esperar» i cadascú va anar deixant la seva espelma fins a donar la volta a la rotonda.

L’Ajuntament espera que l’acte i al cobertura mediàtica que s’hi ha donat ajudin a desencallar la situació i portar la llum a la rotonda de l’autovia.

Fotos: Ajuntament de Caldes de Malavella