Blanes recull més de 6.600 euros a benefici de La Marató de TV3

marato15aAquesta darrers dies, i especialment durant el passat cap de setmana, Blanes s’ha bolcat en l’organització de diversos esdeveniments per recollir fons econòmics per a La Marató de TV3, que enguany ha estat destinada a la diabetis i l’obesitat.

Fins ara ja s’han fet activitats per complaure tots els gustos i edats, que han implicat centres educatius, entitats de diferent caire, col·lectius de treballadors del món sanitari, així com establiments del municipi i departaments de l’Ajuntament de Blanes.

En total, sumant les aportacions recollides en els actes més destacats que s’han estat fent aquests darrers dies, Blanes ha aconseguit reunir més de 6.600 €. El proper cap de setmana continuarà havent-hi encara més activitats per seguir recollint fons per a La Marató de TV3, entre elles les dues representacions del Pessebre Vivent que es farà dissabte i diumenge, o bé el Festival Dansa per la Marató que s’allotjarà al Teatre de Blanes la tarda del proper diumenge.

III Canicros i Cursa Popular amb el CAU

Un dels actes més participatius ha estat la III Canicros i Cursa Popular organitzada ahir al matí per l’AEiG, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, el CAU. L’entitat ha aconseguit 2.200 € sumant la recaptació de les inscripcions de la marxa popular (1.975 €) i les donacions voluntàries que van recollir entre els vianants (182 €) dissabte a la tarda, quan membres del CAU van cantar nadales al centre de la vila.

Canicros

La III Canicros i Cursa Popular va comptar amb 317 participants: 275 persones de totes les edats i 42 gossos que van acompanyant-los fent tot el recorregut, d’uns 8 Km de distància. Perquè tothom pogués passar una bona estona abans i després de la marxa popular, des de primera hora del matí es van desplegar al lloc de sortida i arribada, al Passeig de Mar, diverses brigades: una per fer 400 botifarres a la brasa, i d’altres per completar la resta de preparatius.

La principal novetat d’aquesta tercera edició ha estat que s’ha elaborat un reglament de participació de la Canicros que tots els gossos havien de complir com a requisits. Entre ells hi havia la obligatorietat que tinguessin el xip implantat, així com que estiguessin en bona forma física i superessin el control veterinari obligatori que es va fer abans d’iniciar la sortida. Tampoc es va admetre la participació de gossos potencialment perillosos i/o conflictius.

Activitats dels treballadors de la Corporació de Salut de la Selva

De moment, sumant les recaptacions obtingudes en les activitats que ha organitzat fins ara l’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva, ja s’han obtingut 1.500 €, una quantitat que pot augmentar encara més a través de les que queden per celebrar. Una de les que va comptar amb un major nombre de participants va tenir lloc dissabte al matí, al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

marato15

Rafa López –instructor de zumba, coreògraf i dancer- acompanyat de Giselle Gerlach –instructora de zumba i ballarina de salsa-, de Connexió Zumba Blanes, es van encarregar d’oferir una classe de zumba per a tots els públics des de quarts de 12 del matí fins quarts de 2 de la tarda. Durant tota aquesta estona gent de totes les edats –des de nens i nenes fins a gent gran- van passar una estona més que entretinguda, a l’hora que es posava en forma a ritme de salsa.

Per completar l’oferta lúdica, també es va comptar amb la col·laboració d’OKTitants, que va desplegar uns inflables per a la canalla. D’altra banda, l’anterior cap de setmana l’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva també va organitzar un Torneig de Futbol Sala a Pineda, i s’han recaptat més de 400 € gràcies a un sorteig per fer una estada per a dues persones a l’espai lúdic termal Magma de Santa Coloma de Farners, que va cedir el premi com a col·laboració.

Des de l’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva s’ha agraït especialment la col·laboració de tot aquest plegat d’empreses i persones, a les quals també cal sumar Alimentació Jordi MasGrau, el Club Futbol Sala Pineda i l’Ajuntament de Blanes.

Concert de Santa Llúcia amb el Cor de Cambra Sota Palau

En l’àmbit musical, el Cor de Cambra Sota Palau va destinar la recaptació del concert que celebrar el vespre d’ahir diumenge a benefici de La Marató de TV3, aconseguint aplegar 865 €. Ahir se celebrava Santa Llúcia, patrona de la vista i de les modistes, entre d’altres. Per això, al coincidir amb el dia en què es feia el programa televisiu benèfic, l’entitat va pensar en dedicar la recaptació a la recerca i la divulgació de malalties.

marato15b

El concert, que es va allotjar a l’Església Santa Maria, va reunir 175 persones, que van poder gaudir d’un repertori de nadales, ja que a Catalunya es considera que el dia de Santa Llúcia és l’inici del període nadalenc. Entre els temes que van interpretar els membres del Cor de Cambra Sota Palau, dirigit per Josep Maria Guinart, hi havia cançons tradicionals i populars, així com d’altres de música clàssica.

IV Tastets de Cuines del Món

Una de les activitats que tampoc ha faltat aquest passat cap de setmana per contribuir a recollir fons econòmics per a La Marató de TV3 han estat els populars Tastets de Cuines del Món que organitza l’Oficina de Català de Blanes. Diumenge al matí, al costat del Banc dels Músics del Passeig de Mar, hi havia l’ocasió de fer un viatge culinari arreu del món a través de les propostes gastronòmiques que es van poder tastar al llarg del matí.

marato15c

En total, a través d’aquesta activitat, s’han recollit 515 € a base de vendre tiquets al simbòlic preu d’1 € cadascun. Un total de 30 alumnes i voluntaris lingüístics van cuinar plats representatius dels seus països d’origen i els van portar pel tasteig. En aquest viatge culinari es va poder fer una volta per Uruguai, Colòmbia, Mèxic, Marroc, Argèlia, Albània, Puerto Rico, Cadis, Lituània, Irlanda, França, Rússia, Brasil, Polònia i Catalunya.

La principal novetat d’aquesta quarta edició ha estat que diversos bars, restaurants i botigues de Blanes han contribuït a la fira gastronòmica aportant de franc plats preparats o productes. Els col·laboradors han estat els següents: els bars/restaurants Inèdit, Can Kiku, Primer Casino de Blanes, Va de Catas, Squalo i Pizzeria Bosco; Carnisseria Can Casellas, Fleca Pa Fi i Gros Mercat.

Entre els plats que es podien degustar hi havia des de pastís de salmó de França fins a una truita de patates estil Marraqueix, passant per altres exquisiteses com ara pastiçe d’Albània, pastís de poma d’Extremadura, cuscús, galetes de mel de Lituània o bé xips de plàtan de Colòmbia. Tampoc van faltar galetes nadalenques d’Alemanya o bé, formant part de la novetat, pizzes, truites de patata a la catalana o bé les racions de paella que aviat es van acabar.

Llibres de segona mà, una tómbola i altres activitats

Altres iniciatives solidàries que han tingut lloc a Blanes durant aquests darrers dies per recollir fons econòmics per a La Marató de TV3 han estat els Llibres que Curen que s’han estat fent a la Biblioteca Comarcal de l’1 al 12 de desembre. Enguany s’han recollit 118 €, una quantitat inferior a anteriors edicions, ja que s’ha disposat de menys dies per poder tenir l’activitat en marxa.

marato15d

Per la seva banda, Rotaract Club Es Portell i Rotary Club de Blanes van celebrar ahir diumenge la sisena edició de la seva coneguda Tòmbola Solidària, a través de la qual van reunir 660 €. Per últim, una altra activitat que es va fer ahir diumenge va ser una Classe de Zumba Solidària organitzada pel Col·legi Cor de Maria. Sumant aquesta i altres activitats que s’han estat fent en aquest centre escolar, han aconseguir reunir 750 €.