Reconeixement públic als millors treballs de recerca dels instituts de Blanes

Estudiants premiats

Estudiants premiats

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes ha allotjat avui dissabte una recepció que han protagonitzat els autors dels millors treballs de recerca de batxillerat en centres públics del curs 2014-2015.

Durant l’acte, l’alcalde Miquel Lupiáñez ha manifestat que «aquest reconeixement també ho és al valor de l’educació, que no només serveixi per adquirir coneixements i habilitats per accedir a un lloc de treball, sinó també per a l’adquisició d’una capacitat de raonament crític que, de ben segur, contribueix a construir una societat més oberta, més justa i més equitativa». Per últim, els ha demanat que no perdin mai la il·lusió i la motivació davant de qualsevol repte que se’ls plantegi.

Els primers i segons classificats de cada institut, així com els respectius treballs de recerca són els següents :

treballs_recerca1

En total s’han concedit sis guardons: un primer i un segon premis per a les autores i autor dels millors treballs de recerca de cada institut. En una primera fase, els equips docents dels centres públics es van encarregar de seleccionar els vuit millors treballs de recerca dels respectius instituts i, entre tots aquests, a la segona i darrera fase han escollit un primer i un segon premi.

premis_recerca2

Al primer i segon classificats de cada institut se’ls han lliurat sengles premis en metàl·lic de 500 i 300 euros respectivament, així com un diploma acreditatiu de la distinció que se’ls ha reconegut. Els alumnes destinaran els diners a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a l’adquisició de material educatiu.

Els millors treballs de recerca del curs 2014-2015

La idea de concedir aquests reconeixements va sorgir arran d’un acord del ple municipal del setembre de 2013 aprovat per unanimitat, en base a una moció presentada pel grup d’ICV-EUiA. A través de diverses reunions mantingudes per l’Ajuntament de Blanes amb les direccions dels instituts públics de la població es va acordar la mecànica del procediment per a la selecció dels treballs, l’atorgament dels premis, així com la seva difusió.

premis_recerca3

En aquest darrer sentit, el què es va acordar en aquestes trobades amb els responsables dels centres educatius va ser que s’organitzaria una mostra que aplegaria el resum en pòsters dels treballs premiats, així com l’acte de reconeixement que s’ha fet avui al matí. Precisament un cop finalitzada aquesta primera part de l’acte de reconeixement i lliurament de premis a la Sala d’Actes Roberto Bolaño, l’activitat s’ha traslladat molt a prop, a l’espai de la Biblioteca Jove on s’allotgen els cartells dels treballs.

L’exposició, que inclou un total de 14 cartells, es podrà visitar fins el proper 15 de gener. A la mostra s’hi recullen no tan sols els pòsters que il·lustren els sis treballs guardonats, també s’hi apleguen d’altres que van ser seleccionats inicialment com a finalistes, i que no van passar a la segona fase de premiats.

Aquests són els treballs finalistes:

treballs_recerca2

L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la regidora d’Educació, Susana Ramajo. També han assistit els directors dels tres instituts blanencs: Mercè Torroella, de l’INS Serrallarga; Joan Queldra de l’INS S’Agulla, i Jordi Casseny de l’INS Sa Palomera; així com regidors i regidores del consistori blanenc i familiars dels guardonats i guardonades. Es tracta de la segona edició consecutiva en què l’Ajuntament de Blanes ha lliurat aquests reconeixements.

Fotos: Ajuntament de Blanes