Més d’un miler de persones visiten la Fira de la Micologia i el Bolet de Sant Hilari

Més d’un miler de persones han visitat la Fira de la Micologia i el Bolet que s’ha celebrat a la capital de les Guilleries aquest cap de setmana. La Fira del Bolet, que es va obrir al públic el dissabte a les deu del matí i s’ha allargat fins al diumenge al vespre, ha tingut com a centre neuràlgic  la plaça de l’Església i la plaça Verdaguer. Els visitants han pogut gaudir de tot allò que tenia a veure amb la micologia i els bolets.

Durant aquests dos dies de Fira, totes les persones que s’han apropat a Sant Hilari han pogut realitzar activitats ben diverses, però totes elles vinculades amb el bolet i la tardor. Així, el dissabte al matí es va fer una ruta del bolet i, tot seguit, un taller de cistelleria en la que hi van participar més d’un centenar de persones. Paral·lelament, Arritatano ha realitzat excursions amb carro. Aquestes sortides s’han fet tant al matí com a la tarda i han comptat amb una molt bona participació.

D’altra banda, també s’han dut a terme altres sortides com Guiaries Rutes 4×4 per conèixer els boscos de les Guilleries. La Fira també disposava burricletes perquè els visitants puguin fer les passejades amb aquestes bicicletes elèctriques. El punt de sortida va ser el Racó d’en Serrallonga.

Taller de cuina de bolet

Un altre dels actes que va comptar amb més participació és el taller de cuina de bolet, que està protagonitzat per les cuines de Sant Hilari: les ferreteres de can Jombo, en Pep, el caçador de bolets, acompanyats també pels micòlegs a la cuina! En l’edició d’enguany, aquesta activitat ha comptat amb un gran nombre de públic que no s’ha volgut perdre com s’elaboren alguns dels plats més típics cuinats amb bolets.

La Fira també ha servit perquè s’obrís al públic l’exposició de bolets a càrrec de la Societat Catalana de Micologia i Museu Guilleries.

La Societat Catalana de Micologia ha protagonitzat la XXVII exposició de bolets el diumenge al matí. L’exposició ha anat a càrrec micòlegs Josep Carreras, Enric Castellon, Laia Ribas, Anselm Mahoral, Jordi Rius, Jaume Vàzquez i Ernest Gatell. La temàtica d’aquesta mostra porta per títol “Els bolets lignícoles i bolets tòxics i comestibles i bolets del 2011”. En aquest espai també es poden visitar els murals dels bolets fets per les escoles de Sant Hilari Sacalm. Les mostres es podran visitar a la sala noble de La Cooperativa.

L’acte central del segon dia de Fira ha estat el tast de la cuina del bolet. Aquesta activitat, que va a càrrec dels hotels i restaurants del poble s’ha fet al costat del Museu ha tingut un cost de tres euros per persona.

El darrer acte de la Fira d’enguany, que està dedicat al públic més jove, ha comptat amb una actuació de Jordi Tonietti, que ha ofert un espectacle que porta per títol Tocats pel bolet, un ball destinat a petits i grans.