Tordera canviarà els pous de captació de l’aigua potable per millorar-ne la qualitat per al consum domèstic

Oficina del servei municipal d’aigues de Tordera / Foto: JFG

El Ple de l’Ajuntament  de Tordera va aprovar en la darrera sessió ordinària, a finales de setembre, una moció per tal que els veïns que s’han vist afectats per la mala qualitat de l’aigua d’aquest estiu tinguin una bonificació amb caràcter retroactiu a 1 de juliol de 2011. L’aprovació d’aquesta moció significa que al proper rebut de l’aigua es descomptaran 6.000 litres com a contraprestació per tota l’aigua que els veïns han hagut de llençar per la mala qualitat amb la que aquesta arribava a l’aixeta.

Aquesta bonificació tindrà caràcter temporal i s’aplicarà fins que es desenvolupi el nou projecte de millora del subministrament que l’Ajuntament ha acordat amb l’empresa Aqualia, adjudicatària del servei.

La problemàtica de l’aigua s’ha agreujat aquest estiu per l’important augment dels nivells de manganès en l’aigua. Aquest fet ha provocat que, malgrat les purgues periòdiques que l’empresa adjudicatària ha anat realitzant, l’aigua continui arribant amb mal aspecte, generant importants inconvenients i molèsties a l’hora del seu consum domèstic.

 

Per resoldre aquesta problemàtica l’Ajuntament i Aqualia han acordat canviar els pous de captació per d’altres que no tenen manganès o que els índex d’aquest component són molt baixos. A aquest canvi de captacions també s’hi suma la creació d’una canonada de més metratge que, juntament amb el cloratge i la instal·lació de filtres de carbó actiu,  permetrà oxigenar l’aigua i per tant, evitar que arribi rovellada per al consum domèstic.

L’alcalde va assenyalar durant el Ple que aquesta actuació, que haurà d’estar enllestida en un període de sis a vuit mesos, està pressupostada en prop de mig milió d’euros que hauran de finançar les aportacions de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Barcelona, Aqualia i el propi Ajuntament.