El PSC proposarà al Govern mantenir obert les 24 hores un dels tres CAP de Lloret

El Grup Parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya ha presentat a la Comissió de Salut una proposta de resolució per instar el Govern a mantenir obert un dels tres centres de salut de Lloret de Mar les 24 hores els 365 dies de l’any. Els socialistes consideren que la tercera ciutat en padró de la demarcació de Girona –més de 41.000 persones empadronades– no pot quedar-se sense servei d’atenció continuada.

Lloret de Mar compta avui amb una població habitual superior als 50.000 habitants, i en pics d’alta temporada turística pot arribar als 170.000. Per aquest motiu, l’anterior Departament de Salut, amb la exconsellera Marina Geli al capdavant, va dotar la població de dos centres de salut nous, El Rieral i Fanals, a part de millorar el Centre de Salut-CAP Centre, que era el que restava obert les 24 hores al dia.

En el context de retallades actual, el Govern es planteja deixar Lloret sense atenció continuada nocturna. L’Hospital de referència és a Blanes i atén a una població d’un mínim de 120.000 persones, i en pics estacionals, de més del doble. El PSC considera que la capacitat de l’Hospital de Blanes és insuficient per atendre tanta demanda i creu que per descongestionar els serveis d’urgències és necessari deixar un dels centres de salut de Lloret de Mar obert totes les nits.

La densitat de població que resideix sempre a Lloret juntament amb els turistes fa necessari mantenir tots els dies de l’any el servei d’atenció continuada des de l’atenció primària, i més, en un moment de reducció de contenció en el personal del sistema sanitari públic, de primària i de l’hospital de Blanes, hospital de referència de l’àrea bàsica de salut. Així mateix, cal mantenir tots els dispositius de transport hospitalitari urgent” ha manifestat la diputada i exconsellera Marina Geli.

Així ho creuen també els regidors de CiU a l’Ajuntament de Lloret de Mar que el passat 23 de setembre van votar a favor d’una moció presentada al ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar reclamant el manteniment del servei d’atenció continuada 24 hores al dia els 365 dies de l’any.

És inadmissible que a partir del 17 d’octubre, Lloret de Mar, que té més de 50.000 habitants i 30.000 places hoteleres, amb 5 milions de pernoctacions tot l’any i essent el segon destí turístic de Catalunya després de Barcelona en pernoctacions i establiments hotelers no tingui servei d’urgències nocturnes” ha explicat el portaveu del PSC a l’Ajuntament de Lloret de Mar, Joan Bernat. “No es negocia amb la salut dels ciutadans. Lloret de Mar necessita un servei d’urgències tot l’any, i no només durant la temporada de l’estiu. Sembla que donem més importància als visitants que als residents.”