L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ja paga els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

Ple de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Ple de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar

Aquest passat mes d’octubre, l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ha començat a ingressar els  impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, i no a l’espanyola com s’havia fet fins ara.

D’aquesta manera, en plena ebullició del debat independentista, el consistori selvatà ha aplicat la moció sobre la sobirania fiscal de Catalunya que es va aprovar per unanimitat en la sessió plenària del juliol de 2013, en la qual se sumava a la iniciativa «Construïm l’Estat. Paguem a Catalunya» promoguda per l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). La campanya té com a principal objectiu «assolir entre tots una hisenda pròpia que ens permeti treballar per al futur del nostre país».

El pagament dels impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya és, a dia d’avui, una acció simbòlica que té una projecció en la gestió integral que es materialitzarà amb la creació de les estructures d’estat, en aquest cas la hisenda catalana.

En aquests moments, fins a 64 Ajuntaments i administracions locals estan ja exercint la sobirania fiscal i un total de 173 han aprovat mocions per exercir-la properament. La sobirania fiscal consisteix en l’ingrés dels impostos que recapten als ens locals (l’IRPF dels treballadors municipals o l’IVA) a l’Agència Tributària de Catalunya.