Caminada aquest diumenge per la Via Augusta de Maçanet

L’itinerari de la Via Augusta de Maçanet de la Selva ha estat l’escenari escollit per la dinovena caminada guiada del projecte Selwa, que tindrà lloc el diumenge 25 de setembre. En aquesta ocasió, la sortida s’emmarca en els actes de les Jornades Europees del Patrimoni, que tenen per objectiu ressaltar el patrimoni cultural i donar-lo a conèixer al públic en general.

Aquesta caminada guiada per descobrir el patrimoni de la Via Augusta s’iniciarà a les 9.00 h del matí al davant de l’ajuntament de Maçanet de la Selva i tindrà un recorregut d’uns 15 quilòmetres. El guiatge anirà a càrrec dels integrants del Taller d’Història de Maçanet i del Grup Excursionista Amics de l’Esport. En el transcurs d’aquesta sortida s’interpretaran elements del patrimoni tan interessants com el castell de Torcafeló, el pou de glaç de Buscastell, la font del Llop, etc., tot passant per un entorn natural de suredes, alzinars i rouredes, aquestes darreres protegides pel PEIN. Aquesta sortida és totalment gratuïta i només cal portar aigua, esmorzar i calçat còmode.

El Consell Comarcal de la Selva ha organitzat, conjuntament amb l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, el Taller d’Història de Maçanet i el Grup Excursionista Amics de l’Esport aquesta nova activitat de descoberta del patrimoni natural i cultural vinculat a l’aigua de la comarca, dins el programa “Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva”. Aquest programa té per objectiu donar a conèixer la riquesa natural i cultural vinculada a l’aigua de la comarca i compta amb activitats com sortides guiades, exposicions, edició de publicacions temàtiques, etc.

Aquesta activitat forma part del projecte “SELWA, un compromís amb l’aigua”, que treballa per un model de gestió eficient i sostenible de l’aigua i del seu patrimoni natural i cultural a la comarca de la Selva. Per fer-ho, el projecte cerca la participació dels agents econòmics i socials i la implicació activa de la ciutadania.