Arbúcies desencalla la construcció de la nova biblioteca municipal

Compte enrere per a la nova biblioteca municipal. El ple municipal de l’Ajuntament d’Arbúcies aprovarà avui el plec de clàusules administratives del complex d’equipaments de l’illa de Can Delfí, o el que és el mateix, l’autorització definitiva per a la construcció de la nova biblioteca i desencallar així un projecte amb més de deu anys de retard. «La nova biblioteca sempre ha sigut una prioritat per a tots els govern i creiem que té una importància estratègica ja que s’ha d’invertir en coneixement per seguir millorant com a poble», ha explicat l’alcalde, Pere Garriga. El nou equipament serà una realitat a finals del 2013.

La nova biblioteca significarà una millora molt important per Arbúcies ja que serà molt més àmplia i còmode que l’actual equipament de Can Cornet. Es passarà de 135 m2 a més de 900 m2, és a dir, set vegades més espai per donar cabuda als 25.000 volums del fons de la biblioteca i tindrà espais reservats en funció de l’ús i de les edats dels usuaris: una àrea infantil, una sala d’usos múltiples, un espai per a la lectura de revistes, diaris i música, nous recursos informàtics que complementin l’oferta tradicional de lectura, així com un magatzem i, evidentment, una àmplia zona reservada al fons general de la biblioteca.

A més, el projecte preveu la integració de l’edifici en el marc del passeig de la riera i tindrà molta lluminositat, dues característiques que donaran singularitat a un equipament molt desitjat i llargament reivindicat per la gent d’Arbúcies.

La biblioteca s’integrarà en un complex d’equipaments de Can Delfí que inclourà una oficina de promoció econòmica, comerç i turisme, una àrea de noves tecnologies, aules formatives per a treballadors en situació d’atur i per a treballadors en actiu, una oficina tècnica per a l’empresariat, un espai d’emprenedoria i un espai amb ordinadors connectats a Internet.

Can Delfí estarà a disposició del teixit productiu local per a la innovació i el desenvolupament industrial i tecnològic de les pimes i, en especial, per al clúster carrosser d’Arbúcies. No obstant això, la polivalència de l’espai també pot fer-lo compatible amb usos cívics i culturals.