Actvitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Blanes

Foto: Blanesaldia.com

L’Ajuntament de Blanes promourà activitats en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a Catalunya del 22 al 29 de setembre. Aquest any el lema és Estalvia benzina, regala aire net, i pretén cercar noves formes de mobilitat, per allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular.

 

La Pedalada ha estat en els últims anys l’activitat que ha centrat aquesta setmana, però enguany també s’ha planificat fer una caminada cultural i un taller d’inspecció tècnica de bicicletes.

Per altra banda, l’Ajuntament de Blanes s’adherirà a la Carta Internacional del Caminar, declaració amb principis i estratègies a través de la qual s’estableix un compromís de fomentar un municipi sa, eficient, inclusiu, sostenible i segur.

Així, el dissabte 24 a les 18 h amb sortida des del passeig de mar a l’alçada del carrer Ample, es realitzarà la caminada cultural que consistirà en una visita comentada pels principals punts d’interès de la ciutat. Per participar en aquesta activitat gratuïta és necessària la inscripció prèvia (972379371).

El diumenge 25 a partir de les 10.30 h es farà la Pedalada, simultània a un gran nombre de municipis, que comptarà amb dos circuits diferents, un pels menors de 10 anys i l’altre per la resta de participants.  Per aquesta activitat no és necessari fer inscripció prèvia sinó que només cal ser a les 10 del matí al passeig Cortils i Vieta per recollir la matrícula a la taula d’inscripcions. Aquest mateix dia, durant el matí el club ciclista Freebike i Bici-aventura col·laboraran amb aquesta festa realitzant inspeccions tècniques a les bicicletes d’aquells que s’hi acostin.

Aquestes activitats encarades a conscienciar tothom respecte la necessitat de tenir cura del nostre entorn natural aconsegueixen també un dels objectius per reduir riscos cardiovasculars, augmentar l’activitat física mitjançant l’exercici físic moderat.

 

PEDALADA 2011- REGALA AIRE NET

25 de setembre de 2011
T’esperem al Ps. de Cortils i Vieta (davant del c/ Ample), a les 10 h

L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la PEDALADA -2011-REGALA AIRE NET, que es realitzarà a molts municipis catalans simultàniament el proper 25 de setembre amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011.

CIRCUIT A: per a tots els participants que vinguin amb menors de 10 anys, nens amb bicicletes amb rodetes i/ o prefereixin una passejada més curta. Recorregut: sempre circulant per damunt del passeig, s anirà des del pg. Cortils i Vieta fins al final del pg. de s Abanell.
CIRCUIT B: per a la resta de participants.
Recorregut: pg. Cortils i Vieta, pl. Catalunya, pg. de la Marina, pg. de s’Abanell, av. Mediterrani, av. Vila de Madrid, camins de la Tordera (a partir del tennis Blanes fins l’EDAR i tornada cap a la ctra. de Malgrat), ctra. de Malgrat, av. de l’Estació, c/ Anselm Clavé, c/ Tordera, pl. Onze de Setembre, c. Jaume I, rbla. Joaquim Ruyra, pl. Catalunya, pg. Cortils i Vieta.

Condicions de participació: Activitat oberta a tothom que sàpiga anar en bicicleta. Els menors de 10 anys hauran d anar acompanyats dels pares o persona adulta que se n faci responsable. Tots els participants han de recollir la matrícula a la taula d inscripcions abans de la sortida, que hauran
de penjar a la part posterior de la bicicleta. S’aconsella dur casc.
L’organització es reserva el dret d’anul·lar el circuit A si es considera que no hi ha suficients participants.

Funcionament: A partir de les 10 h del matí recepció dels participants i lliurament de les matrícules.
Benvinguda per part de l’alcalde.
Hora de sortida prevista: a les 10,30 h per als dos circuits.
Hora prevista d’arribada: a les 12 h aproximadament al mateix lloc de sortida, on es donarà un petit obsequi a cada participant.
Seguidament els participants rebran un refrigeri.
Cloenda de l’acte per part de l alcalde que donarà a conèixer l estalvi de CO2 aconseguit fent el recorregut amb bicicleta enfront al que hagués suposat fer-ho amb vehicle motoritzat

Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB)
Al llarg del matí hi haurà instal·lades carpes on les entitats col·laboradores de la PEDALADA-2011, realitzaran la ITB a les bicicletes de tothom qui vulgui.

Animat a fer ús de la bicicleta com a mitjà de transport!