Entra en funcionament el nou carril bici que connecta el nucli urbà amb Santa Coloma Residencial

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha habilitat un nou carril bici que connecta el nucli urbà, a l’alçada de la deixalleria, amb la urbanització Santa Coloma Residencial passant per la carretera C-63.

El cost total de l’obra supera els 200.000 euros, una quarta part dels quals (52.000 euros) han estat finançats pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Ricard Pujol, regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Governació, valora de forma positiva la posada en funcionament del carril bici i assenyala que «aquesta obra era un tema pendent, i era imprescindible que un nucli tan important com Santa Coloma Residencial tingués una bona connexió amb el nucli urbà de Santa Coloma».

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Les actuacions per a la construcció del carril bici han consistit en l’asfaltatge dels trams de terra en diverses zones de la C-63, la col·locació de la senyalització corresponent, l’habilitació dels passos que travessen el torrent de Fàbregas i el riu Esplet i la creació de passos elevats per connectar els dos costats de la carretera, en el que ha estat la part més important i visible de l’obra i per a la qual s’hi ha destinat la meitat del pressupost, més de 100.000 euros.

Aquesta construcció forma part del programa d’actuacions contra el canvi climàtic, al qual la Generalitat destina subvencions pensades per dur a terme obres que estiguin relacionades amb aquesta iniciativa. En el cas de Santa Coloma de Farners s’ha optat per crear una nou carril bici per tal d’afavorir l’ús de les Vies Verdes entre la població, així com insistir en l’ús d’un transport net i sostenible. Ricard Pujol assegura que “és una bona manera de desplaçar-se. El camí no és llarg, i a la vegada, és saludable pels ciutadans”.