Comença a funcionar la nova biblioteca de Lloret de Mar

Foto: Nova Radio Lloret

Els lloretencs ja han pogut veure, per dins i amb tot detall, com és la nova biblioteca. Aquest dilluns ha obert les portes a la Casa de la Cultura, després de mesos d’espera. Els més impacients van anar ahir a visitar l’equipament, que ocupa una superfície de 3.000 metres quadrats. Les primeres impressions són positives: “és gran”, “està molt ben situat”, “la canalla ho necessitava”, “l’espai dels petits està molt bé, apartat de la part de silenci”. Hi ha usuaris que, ahir mateix, ja es van endur els primers llibres en préstec.

 

La nova seu de la biblioteca és un equipament modern i funcional, que acull un total de 45.000 documents. La majoria són llibres, però també hi ha diaris, revistes, CDs i pel·lícules.

La part més impressionant és la sala de lectura, ubicada al primer pis. Un espai ample i diàfan, sense columnes pel mig, que compta amb llum natural i vistes a la plaça Pere Torrent. Al pis del mig, on hi ha l’entrada, hi trobem una sala per a consultar la premsa i revistes, mentre que, a la planta subterrània, hi ha ubicada la part infantil i una sala d’exposicions, entre d’altres.

Més novetats. La biblioteca està equipada amb un sistema antirobatori, com el que tenen les botigues de roba. I és oberta de dilluns a divendres, al matí i a la tarda, a més de dissabte al matí. Una cosa més. Si ahir va obrir les portes, divendres ja acull el primer acte: la presentació d’un còmic que explica la història real del compte Despertaferro.

Text: Nova Radio Lloret