Els presidents dels consells comarcals de la província de Girona es reuneixen a Banyoles

Els presidents dels consells comarcals de la província de Girona s’han reunit per posar sobre la taula els principals projectes que estan duent a terme als seus respectius territoris. A més, els presidents de les vuit comarques de Girona varen acordar endegar un seguit d’actuacions estratègiques d’àmbit supracomarcal que han de comportar unes millores en el territori.

En el transcurs d’aquesta trobada, que va tenir lloc a la capital del Pla de l’Estany, els vuit presidents dels consells comarcals varen refermar-se en la importància dels ens que presideixen i en la necessitat de disposar de més recursos econòmics per poder donar un millor servei als seus municipis.

Aquesta trobada ha coincidit amb el debat que s’ha reobert aquests dies sobre el model territorial de Catalunya, aprofitant la discussió sobre les diputacions generada fa uns dies pel candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalacaba.

Fauria assegura que els consells juguen un paper fonamental

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, ha assegurat que “el paper dels consells comarcals és fonamental ja que són l’ens supramunicipal més pròxim al ciutadà”. En aquest sentit, Fauria ha assegurat que “els consells comarcals amb la delegació de competències juguen un paper fonamental en el dia a dia dels ciutadans de la nostra comarca”. És per això que no entén el debat que s’ha generat respecte dels consells comarcals.

Segons ha dit el mateix Fauria, la feina dels consells comarcals no es coneix prou, però és evident que juguen un paper determinant a l’hora de mancomunar serveis, sobretot en els municipis més petits. Fauria ha insistit que és imprescindible que els consells disposin d’un major nombre de recursos econòmics per fer front al gran nombre de serveis que tenen delegats.