Blanes i Lloret s’oposen al tancament de llits a l’hospital comarcal durant el mes d’agost

Hospital Comarcal de Blanes

Hospital Comarcal de Blanes

Els vuit grups municipals de l’Ajuntament de Lloret de Mar han signat un comunicat en elque s’oposen al tancament de llits a l’hospital comarcal de Blanes. Segons expliquen, des de l’any 2011 s’ha dut a terme, per part de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) una reducció de la oferta de prestació de serveis sanitaris en el si de l’Hospital Comarcal de Blanes.

Apuesta reducció s’ha traduït en:

1.-  El trasllat, l’any 2011. a l’Hospital de Calella del servei d’obstetrícia i ginecologia.
2.-  El trasllat a l’Hospital de Calella de tot el servei de cirurgia, en aplicació de la reorganització assistencial territorial (RAT).
3.-  La reducció dels llits, fins a setze, destinats a medicina interna i que acollien els pacients amb patologies agudes i cròniques.

L’aplicació de la RAT, va comportar, en contraprestació, que tota l’activitat sanitària de traumatologia (des de Canet de Mar fins a Tossa de Mar), es prestés a l’Hospital Comarcal de Blanes.

Ha transcendit públicament la voluntat de la CSMS, de tancar, com a mínim tot aquest mes d’agost, dotze llits de la planta de traumatologia. Alhora és de domini públic la saturació del servei d’urgències de l’Hospital comarcal de la Selva, agreujat per les puntes estacionals de població que esdevenen al bell mig de la temporada turística.

Aquesta situació esdevé insostenible i no només antisocial, davant les necessitats pròpies de la població estable de la nostra ciutat, sinó que es veu greument agreujada per l’impacte socioeconòmic d’una ciutat quina principal indústria és la turística.

En conseqüència, els grups municipals lloretencs exigeixen de la CSMS:

1.- Deixar sense efecte el tancament previst dels dotze llits de la planta de traumatologia de l’Hospital comarcal de la Selva.
2.- Deixar sense efecte el tancament dels nou llits d’hospitalització a domicili.
3.- Exigir una millora substancial de la prestació del servei d’urgències de l’Hospital comarcal de Blanes, reforçant la presència de mitjans humans destinats al servei.

Moció al ple de l’Ajuntament de Blanes

Recordem que el passat dijous el ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar una moció presentada per ICV-EUiA per paralitzar el tancament de 12 llits de la planta de traumatologia de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes. Aquesta proposta d’acord, que també es tractarà dilluns vinent a la sessió plenària de l’Ajuntament de Lloret de Mar, s’ha presentat arran que el Comitè d’Empresa del centre sanitari ha denunciat tota una sèrie de qüestions.

La moció, que es va aprovar amb la unanimitat de tots els partits, va incloure una esmena de CiU per demanar una reunió amb la direcció de la Corporació, així com un representant de cada grup polític municipal i del comitè d’empresa, per tractar el tema cara a cara. Les altres dues qüestions que s’inclouen a la moció són demanar que es paralitzi el tancament dels 9 llits d’hospitalització a domicili, així com reforçar el personal del servei d’urgències aquest estiu.

El text d’aquesta moció es tractarà el proper dilluns a l’Ajuntament de Lloret durant la celebració del ple del mes d’agost.

Comunicat de premsa de la CSMS

La direcció de la CSMS va emetre una nota de premsa on explicava que el tancament de 12 llits d’hospitalització durant l’agost es deu a la reducció de l’activitat quirúrgica programada a causa de les vacances dels professionals.

D’altra banda, també recordava que el tancament de llits a l’estiu és una pràctica habitual a tots els hospitals de Catalunya, que es tracta d’una mesura puntual i que després del mes d’agost es tornaran a obrir els llits tancats i es reprendrà l’activitat quirúrgica a ple rendiment.