L’Ajuntament de Lloret inspeccionarà 35 establiments d’oci nocturn les properes setmanes

La junta de govern de l’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir la contractació d’un servei extern que reforci la inspecció dels establiments d’oci nocturn. Durant les properes setmanes un total de 35 establiments, vinculats a les activitats recreatives musicals i d’oci de Lloret de Mar, seran inspeccionats per l’empresa ECA, Entitat Col·laboradora de l’Administració. Els inspectors realitzaran les comprovacions per assegurar de que disposin de les condicions tècniques necessàries per garantir la seguretat de les persones. El contracte té un cost total de 11.365 euros.

Josep Valls, regidor d’Activitats, explica “Aquest reforç ens permetrà fer un seguiment exhaustiu dels establiments accelerant el procediment que marca la llei actual per tal de tenir una radiografia actualitzada de la situació”. L’objectiu d’aquesta mesura és garantir la seguretat de les persones als establiments d’oci nocturn i vetllar per una activitat empresarial responsable comprovant que s’adapten als requeriments de les normatives existents.

Aquesta és una de les primeres accions que es varen acordar a la Comissió Tècnica iniciada el passat divendres; un grup de treball interdepartamental format per tècnics de l’àmbit jurídic, l’espai públic, la seguretat i el turisme que durà a terme el pla d’actuacions per ordenar el model l’oci nocturn i les activitats empresarials que en depenen.

Les mesures adoptades abordaran tots els àmbits relacionats amb la problemàtica d’una part del turisme jove i model d’oci nocturn, englobant mesures que afecten a la seguretat, al civisme, la salut, i al compliment de normatives per part de les empreses d’oci nocturn, allotjament i comerç. Aquesta comissió treballarà en col·laboració amb els Departaments de la Generalitat implicats en els diferents àmbits de competència.
Les mesures proposades seran presentades als partits amb representació municipal per valorar-ne la seva aprovació i implementació.