XV Fira del pa amb tomàquet de Santa Coloma de Farners

Tindrà lloc el proper diumenge, 7 de juny, al parc de Sant Salvador

pa_tomaquetUna de les novetats d’aquest any serà la 1a edició de la cursa del pa amb tomàquet, organitzada per Fast Competició. Altres activitats que es faran són una xerrada divulgativa sobre tipus d’olis, qualitats i varietats, un taller (show cooking) on es cuinaran tapetes amb pa amb tomàquet i en el que es parlarà del pa i de les tomates.

L’objectiu de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, organitzador de la Fira, és posar de relleu els embotits elaborats artesanalment pels carnissers de Santa Coloma de Farners, amb l’acompanyant per excel·lència del pa amb tomàquet. També vol promocionar els olis de les denominacions d’origen més properes, preservar el pa fet en una fleca com les d’abans i posar en valor els autèntics tomàquets del país.

Durant tot el dia, al parc de Sant Salvador s’hi podran degustar embotits artesans, carns a la brasa, amanides, mongetes o pa, productes que seran tots de Santa Coloma de Farners. Es preveu que es serveixin més de 450 quilos de carn, que es consumeixen prop de 500 quilos de pa elaborat artesanalment per les fleques de la ciutat i se suquin uns 300 quilos de tomàquets.

En el marc de la Fira del Pa amb Tomàquet es lliurarà el guardo del “Setrill de Plata”. El premi es va crear l’any 2001 amb la voluntat de reconèixer i fer distincions a persones que han destacat amb aportacions per difondre i millorar el pa amb tomàquet. El guardó és una reproducció en plata del setrill Marquina. Entre d’altres, han rebut el Setrill de plata el gastrònom Jaume Fàbrega, la professora de cuina Antonyita Cantalozella, el gremi de Carnissers de Santa Coloma de Farners, els propietaris de l’establiment local de can Carriè, Josep Martínez, propietari de la pizzeria Nyam, Nyam i la Fonda Joan.