19è Camp de Treball Arqueològic Jove al castell de Montsoriu

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, ha visitat aquest matí el camp de treball arqueològic que s’està duent a terme al castell de Montsoriu. En aquest camp de treball s’estan fent uns treballs d’excavació que se centren en el segon recinte del castell, concretament a la zona de magatzems. En aquests darrers dies, s’ha iniciat l’excavació en una cisterna dipòsit del segle XIII, prop de la cuina. Els primers treballs han permès recuperar peces ceràmiques medievals.

Aquest camp de treball compta amb una vintena de joves, d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys, que provenen de diversos països del món com Turquia, el Japó, Sèrbia, Rússia, el Canadà, Alemanya, Itàlia i França, entre altres. Aquest camp de treball, que enguany ha arribat a la dinovena edició, està organitzat pel Consell de Joves d’Arbúcies i compta amb el suport tècnic dels arqueòlegs del Museu Guilleries.

En el transcurs d’aquesta visita, Toni Reig ha estat acompanyat de la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior; l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga; el president del Patronat del castell de Montsoriu, Joan Garriga, i el director del Museu de la Gabella d’Arbúcies, Jordi Tura.

El director general de Joventut, Toni Reig, s’ha mostrat “ impressionat per la feina feta per part d’aquests joves”. Així mateix, Reig ha destacat els valors formatius de tots i cadascun dels joves que hi participen i que provenen de diversos països. Reig s’ha compromès a tornar al castell de Montsoriu properament a fer una visita guiada.