Les flors i les herbes de la ratafia, protagonistes del cap de setmana a Santa Coloma de Farners

Esglèsia

Esglèsia de Sant Sebastià / La Selva Comunica

Han estat dos dies intensos i de gran moviment per la ciutat ja que les localitzacions del concurs de flors s’han ubicat en diversos espais: l’església de Sant Sebastià, on hi havia el concurs de flors, la sala Lluís Caparrós del Centre Municipal d’Educació on s’han pogut visitar els muntatges florals que han realitzat els centres escolars de la població, el jardí de la biblioteca Joan Vinyoli i les escales de la capella dels Dolors de l’església parroquial.

En aquesta edició, els treballs dels centres escolars han estat inspirats en l’escultor colomenc, Josep Martí-Sabé, coincidint amb que aquest 2015 s’està celebrant l’Any Martí-Sabé, en el centenari del seu naixement. A l’església de Sant Sebastià s’hi han pogut veure escultures d’aquest artista que s’han col·locat al costat de les flors i plantes.

Jardí de la Biblioteca Joan Vinyoli / La Selva Comunica

Jardí de la Biblioteca Joan Vinyoli / La Selva Comunica

El Mercat de la ratafia, que ha celebrat la seva segona edició, s’ha concentrat a la plaça Farners on s’hi han pogut trobar parades amb herbes ratafiaires, s’han fet tallers, activitats infantils, concursos… La Confraria de la Ratafia, organitzadora de la Festa de la Ratafia conjuntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma ha fet difusió d’aquest preuat licor entre els colomencs i colomenques, en un moment en el que comença l’època ratafiaire amb la recol·lecció de plantes per elaborar la ratafia.

També ha estat un èxit de participació la primera edició del Rejuga, el mercat de la joguina de segona mà, organitzat per l’Associació de Comerciants de Santa Coloma. Aquest mercat tenia com a objectiu donar una nova oportunitat a les joguines usades.

La Fira de la Flor ha estat organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma i la Comissió de les Flors, amb la participació de la Brigada Municipal i la col·laboració de les escoles de la ciutat, diversos establiments locals relacionats amb la jardineria i la decoració i la parròquia de Santa Coloma.
El Mercat d’herbes de la ratafia s’ha organitzat en col·laboració entre la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.